Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hdcpΠριν από λίγες μέρες, διέρρευσε στο ίντερνετ κώδικας που φαινόταν να παρακάμπτει το κλείδωμα του πρωτοκόλλου HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection). Το εν λόγω κλείδωμα υπάρχει μεταξύ άλλων σε Blu-ray και DVD players και επιτρέπει την αναπαραγωγή περιεχομένου που προστατεύεται από copyright μόνο μέσα από συσκευές που έχουν τη σχετική έγκριση.

Η Intel εξέτασε τα δεδομένα που δημοσιοποιήθηκαν ανωνύμως και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται πράγματι για το master key του HDCP. Το master key χρησιμοποιείται για τη δημιουργία κλειδιών που ενσωματώνονται στις συσκευές και έχουν ως αποστολή να κρυπτογραφούν τα δεδομένα και να επαληθεύουν ότι η συσκευή έχει άδεια HDCP.

Η διαρροή του master key σημαίνει ότι μπορεί θεωρητικά να δημιουργηθεί ένα player, το οποίο θα μπορεί να αντιγράφει ταινίες Blu-ray χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα και -φυσικά- θα μπορεί να παίζει αντιγραμμένους δίσκους σα να επρόκειτο για πρωτότυπους.

Στην πράξη, το κλειδί πρέπει να ενσωματωθεί σε chip και πιο συγκεκριμένα σε έναν software decoder. Σύμφωνα με την Intel, αυτό είναι μάλλον απίθανο, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μόλις άνοιξαν οι "Ασκοί του Αιόλου" και θα δούμε σύντομα κινέζικα Blu-ray players που θα παίζουν πειρατικό περιεχόμενο.

 

17/09/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;