Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Χρειάστηκε να περάσει αρκετός καιρός, φαίνεται όμως πλέον ότι η Sharp είναι διατεθειμένη να μπει στην αγορά των e-book readers και των tablets. Η εταιρεία ανακοίνωσε τα Galapagos, όνομα με το οποίο βάφτισε τόσο την διαδικτυακή υπηρεσία e-books, όσο και τις δύο νέες συσκευές Android που θα την υποστηρίζουν.

Sharp Galapagos

Η μικρότερη από τις δύο, η θεωρητικά «φορητή», διαθέτει οθόνη 5,5 ιντσών, με ανάλυση 1024x600, προσαρμοσμένη για την προβολή ηλεκτρονικών βιβλίων. Το άλλο μοντέλο, το «οικιακό», έχει οθόνη 10,8 ιντσών, με ανάλυση 1366x800, αισθητά μεγαλύτερη από την 1024x768 ανάλυση του iPad.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν σύνδεση Wi-Fi, ενώ ο χρήστης θα μπορεί να πλοηγηθεί στο Ίντερνετ, να δει αρχεία PC, να παίξει παιχνίδια μέσα από εφαρμογές αλλά και να μοιραστεί τις εμπειρίες του με άλλους χρήστες μέσω της προεγκατεστημένης εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπηρεσία ψηφιακών βιβλίων είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στην Ιαπωνία τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τη Sharp θα διαθέτει τουλάχιστον 30.000 εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία την πρώτη ημέρα λειτουργίας. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη ανακοινώσει σημαντικές λεπτομέρειες για τη συσκευή, όπως τιμή, ακριβής ημέρα διάθεσης και χώρες στις οποίες αρχικά θα κυκλοφορήσει.

 

27/09/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες TechCrunch

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;