Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
generation xdΜία νέα γενιά παιδιών ηλικίας 8-14 ετών εξοικειωμένων με την ψηφιακή τεχνολογία αναδείχθηκε μέσα από τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή μελέτη που έχει διεξαχθεί ποτέ για τους προ-εφήβους – «tweens».

Τα παιδιά αυτά, τα οποία δεν γνώρισαν τον κόσμο χωρίς το Διαδίκτυο, και έχουν μια αυξημένη συναίσθηση του μέλλοντός τους αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη, αποτελούν την «Generation XD» – Τα Ψηφιακά Παιδιά της Γενιάς X.

Η έκθεση, την οποία ζήτησε η Disney ως μέρος της συνεχούς έρευνας για το νέο παιδικό τηλεοπτικό κανάλι Disney XD, στηρίχθηκε σε μελέτη που έγινε σε περισσότερα από 3.000 παιδιά ηλικίας 8-14 ετών σε έξι χώρες της Ευρώπης.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής κατέρριψαν πολλούς μύθους για τη σχέση των παιδιών με το Διαδίκτυο αλλά και τη στάση τους απέναντι στην οικογένεια και την έννοια της διασημότητας που προβάλλει η σύγχρονη κουλτούρα.

Με θεμελιώδεις διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, ακριβώς λόγω της «ψηφιακής τους» ανατροφής, η Γενιά XD – τα παιδιά που γεννήθηκαν μεταξύ 1995 και 2001 από γονείς της Γενιάς Χ – έχει εκτεθεί σε πολύ περισσότερα τεχνολογικά επιτεύγματα από κάθε άλλη γενιά και δεν έχει γνωρίσει τη ζωή χωρίς την ψηφιακή ψυχαγωγία, την κινητή τηλεφωνία ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media channels).

Η Victoria Hardy, Executive Director της EMEA Research, Disney XD, σχολίασε: «Στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας, η έκθεση XD επαναπροσδιορίζει την παγιωμένη εικόνα των σύγχρονων προ-εφήβων και τους αναδεικνύει σε μία γενιά με θετική διάθεση και ευαισθησία ως προς τις ανάγκες της ευρύτερης κοινότητας, γενιά η οποία χρησιμοποιεί την τεχνολογία που την περιβάλει για να επιφέρει θετικές αλλαγές τόσο στη δική της ζωή όσο και στη ζωή του κόσμου γύρω της».

Ο Νίκος Βασιλάκος, Δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Σύμβουλος WWW δήλωσε σχετικά: "Ανακυκλώνουν, σέβονται το περιβάλλον, όταν μεγαλώσουν θέλουν να κάνουν δικές τους επιχειρήσεις και επιλέγουν να αποταμιεύουν το χαρτζιλίκι τους. Πρόκειται για την νέα γενιά προ-εφήβων 8-14 ετών, νέα παιδιά, τα οποία προτιμούν την προσωπική επαφή και βλέπουν τον εικονικό κόσμο του Internet, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σαν πυραύλους που μπορούν να απογειώσουν τα μελλοντικά τους σχέδια, τα όνειρα και τις ιδέες τους. Η Γενιά XD αποτελείται από παιδιά που ονειρεύονται σε ψηφιακό περιτύλιγμα παραδοσιακές αξίες, γι' αυτό διαλέγουν να γίνουν κτηνίατροι, δάσκαλοι, ποδοσφαιριστές, γιατροί ή αστυνομικοί. Δύο είναι τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία στην έρευνα: Η γενιά XD δεν επηρεάζεται από τις διασημότητες και δεν κάνει το Internet θέμα, απλώς το χρησιμοποιεί για να υλοποιήσει τους στόχους της...".

 

13/01/2010 - ndigital.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;