Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Στο επίπεδο του 20% αναμένεται να φτάσει ως το τέλος του έτους η διείσδυση των ευρυζωνικών συνδέσεων στο σύνολο του πληθυσμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας.

Στην 11η εξαμηνιαία αναφορά για την ευρυζωνικότητα που αναφέρεται για το 1ο εξάμηνο του 2010, το Παρατηρητήριο καταγράφει 2.105.076 ενεργές ευρυζωνικές συνδέσεις, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι ADSL γραμμές. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2009 εμφανίζεται αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων κατά 20%, ενώ το ποσοστό διείσδυσης των συνδέσεων "γρήγορου ίντερνετ" στον πληθυσμό ανέρχεται στο 18,6%.

7 στις 10 συνδέσεις είναι κατηγορίας double-play, πράγμα που σημαίνει πως οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν προγράμματα που συνδυάζουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο με άλλες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Διαπιστώνεται, επίσης, πως το 46% των συνδέσεων αφορά σε γραμμές που οι καταναλωτές έχουν μεταφέρει από τον ΟΤΕ προς κάποια άλλη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία. Ωστόσο το Παρατηρητήριο επισημαίνει πως η αύξηση στον αριθμό των συνδέσεων οφείλεται κυρίως στο αυξημένο ενδιαφέρον των καταναλωτών κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ η λήψη των μέτρων λιτότητας μετά το Μάρτιο είχε σημαντικές επιπτώσεις στη ζήτηση και για τις υπηρεσίες "γρήγορου ίντερνετ".

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το Γεωγραφικό Σύστημα Ευρυζωνικότητας όπως μας παρέχεται από την ΕΕΤΤ:

Ελλάδα - Ευρυζωνικότητα | Α' εξάμηνο 2010

Κατεβάστε όλη την αναφορά σε PDF αρχείο (26 σελίδες | 1,47mb)

 

Με πληροφορίες από observatory.gr, eett.gr & enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;