Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

O Μάικλ Ντελ με το νέο tablet της εταιρείας του στο Oracle OpenWorldΜετά τη Samsung, η Dell εισέρχεται αθόρυβα στη μάχη για την κατάκτηση του μεριδίου του λέοντος στη αναδυόμενη αγορά των υπολογιστών-ταμπλέτες. Ο επικεφαλής της εταιρείας Μάικλ Ντελ ανέβηκε στο βήμα του ετήσιου συνεδρίου της Oracle επιδεικνύοντας ένα Tablet 7 ιντσών.

Το tablet της Dell δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη. Τον Μάιο είχε προηγηθεί το Dell Streak ένα tablet με οθόνη αφής 5 ιντσών (12,5 εκατοστά), βασισμένο στο (ανοικτό) Android, με υποστήριξη Flash, το οποίο λειτουργεί και ως τηλέφωνο και φυσικά, υποστηρίζει την εκτέλεση πολλαπλών εφαρμογών ταυτόχρονα (multitasking).

O Μάικλ Ντελ ήταν λακωνικός αν και τα νούμερα που ανέφερε είπαν ό,τι χρειαζόταν: τα tablet θα συνεισφέρουν σημαντικά έσοδα στην Dell, τα οποία συνολικά το 2010 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Dell τοποθετεί το Dell Streak ανάμεσα στα smartphone και τα netbook/notebook και υποστηρίζει ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή εν κινήσει καθώς διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή για ασύρματη δικτύωση μέσω Wi-Fi, Bluetooth και 3G. Βασίζεται στην πλατφόρμα της Qualcomm με τον επεξεργαστή Snapdragon 1GHz.

Η Dell αυτή τη φορά επιτίθεται ταχύτατα στο ήδη δημοφιλές iPad της Apple, αφού διέκρινε ότι υπάρχει χώρος στην αγορά για μια ακόμα συσκευή «ανάμεσα στα smartphone και στα netbook/notebook». Θεωρεί δε τις προδιαγραφές του Streak εξαιρετικές για την χρήση του ως GPS (βασισμένο στους χάρτες του Google και την υπηρεσία Google Maps), ως συσκευή προβολής ταινιών και φωτογραφιών, καθώς και ακρόασης μουσικής, ως εργαλείο κοινωνική δικτύωσης και κυρίως, ως προτιμόμενη συσκευή πλοήγησης στο ίντερνετ. Τονίζει με έμφαση το ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα έναντι του iPad: το Dell Streak είναι και κινητό τηλέφωνο, υποστηρίζει το multitasking και βασίζεται στο Android με πλήθος widget και -δωρεάν και μη- εφαρμογών από το Android Market.

Νωρίτερα τo Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε επίσης το Samsung Galaxy Tab, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σερφάρισμα στο Web, την προβολή ταινιών, την ανάγνωση e-book, την πλοήγηση με GPS και για τηλεφωνικής κλήσεις, όπως το Dell Streak, όχι όμως και το iPad.

 

23/09/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;