Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

LG CF3D Αν και η «εισβολή» της τρίτης διάστασης στην οικιακή ψυχαγωγία ξεκίνησε με τις τηλεοράσεις και τα Blu-ray player που μπορούν να αναπαράγουν 3D περιεχόμενο, ήταν αναπόφευκτο να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους και οι πρώτοι αντίστοιχοι προτζέκτορες – ώστε να μπορεί ο χρήστης να μετατρέψει οποιονδήποτε τοίχο του σπιτιού του σε μία τρισδιάστατη οθόνη εντυπωσιακού μεγέθους. Πριν από 3 εβδομάδες περίπου ανακοινώθηκε ο πρώτος τρισδιάστατος βιντεπροβολέας από τη Sony, και τώρα έρχεται και ο δεύτερος 3D βιντεοπροβολέας της αγοράς από την LG, ο CF3D ο οποίος θα είναι διαθέσιμος στην ελληνική αγορά από τις αρχές Οκτωβρίου. Eκτός από το ότι έχει τη δυνατότητα να προβάλλει εικόνα με πλάτος έως και 200 ίντσες –και να εξασφαλίζει έτσι στον θεατή την αίσθηση «βυθίσματος» στην κινηματογραφική πλοκή– ο CF3D προσφέρει επίσης ανάλυση Full HD 1080p (1920 x 1080 pixel).

Μάλιστα, ο συγκεκριμένος προτζέκτορας της LG αξιοποιεί την ίδια τεχνολογία με τις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού τα δύο καρέ που προορίζονται για το αριστερό και το δεξί μάτι διαχωρίζονται με τη χρήση πολωμένου φωτός. Κάτι που σημαίνει πως ο CF3D επιλύει αποτελεσματικά το πρόβλημα παραμόρφωσης της εικόνας.

Επίσης, τα «παθητικά» γυαλιά που χρειάζεται να φοράει ο θεατής για να απολαμβάνει τρισδιάστατο περιεχόμενο στον CF3D είναι λιγότερο άβολα και σαφώς φθηνότερα από τα φωτοφρακτικά γυαλιά με τα οποία λειτουργούν οι περισσότερες 3D τηλεοράσεις.

Αξιοποιώντας, άλλωστε, την τεχνολογία TruMotion 120Hz της LG, ο προτζέκτορας αποδίδει κάθε αλληλουχία από καρέ με εξαιρετική ευκρίνεια –ακόμη και στις πιο γρήγορες σκηνές δράσης– είτε πρόκειται για 2D είτε για 3D οπτικό υλικό. Την ίδια στιγμή, ο CF3D πετυχαίνει πλήρη φωτεινότητα 2.500 ANSI-lumens (1.250 για τρισδιάστατο περιεχόμενο), ενώ διαθέτει μια μικρή κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος ώστε, με τη λειτουργία 3D Auto Picture Calibration, να ρυθμίζει αυτόματα τον φωτισμό και την εικόνα. Κατά συνέπεια, η συσκευή της κορεατικής εταιρείας καταναλώνει αρκετά λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια συγκριτικά με άλλους 3D βιντεοπροβολείς. Και με τις «έξυπνες» διόδους εξαερισμού, οι οποίες ανοίγουν μόνον όταν ο προβολέας βρίσκεται σε λειτουργία, μειώνεται η συγκέντρωση σκόνης στο εσωτερικό της συσκευής όταν αυτή είναι απενεργοποιημένη.

Στη συσκευασία του CF3D θα βρείτε έξι ζευγάρια γυαλιών, αρκετά για να απολαύσετε 3D ταινίες μαζί με την οικογένειά σας και τους φίλους σας. Επίσης, ο προτζέκτορας συνοδεύεται από το πανί προβολής Silver Screen 150".

 

03/10/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;