Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

e-readerΤο 82% των κατόχων e-readers και tablets πληρώνει για online περιεχόμενο πιο εύκολα.

Όσοι είναι κάτοχοι iPad στις ΗΠΑ δαπανούν 75% περισσότερο χρόνο για να διαβάζουν εφημερίδες συγκριτικά με όσους δεν χρησιμοποιούν αντίστοιχα tablets. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα που διεξήχθη από το Harrison Group και την εταιρεία παροχής εκδοτικών υπηρεσιών Zinio, χρήστες συσκευών όπως το Kindle της Amazon αφιερώνουν τουλάχιστον 50% περισσότερο χρόνο για ανάγνωση εφημερίδων και 45% για ανάγνωση βιβλίων.

Και στο εύλογο ερώτημα για το πότε προλαβαίνουν να ασχολούνται με τόσο πολύ διάβασμα οι χρήστες tablets, η έρευνα απαντά ότι μειώνεται ο χρόνος παρακολούθησης τηλεόρασης.

«Για χρόνια οι καταναλωτικές έρευνες έδειχναν ότι υπήρχε αυξημένη ζήτηση για ανάγνωση από ψηφιακές συσκευές. Η ευκολία της πρόσβασης, η ευκολία αποθήκευσης περιεχομένου και η υψηλή ποιότητα της οθόνης καθιστά το διάβασμα διασκέδαση», λέει χαρακτηριστικά, η Jeanniey Mullen επικεφαλής μάρκετινγκ στη Zinio.

H έρευνα που έγινε σε δείγμα 1.816 Αμερικανών, ηλικίας 18 έως 64 ετών, έδειξε ότι τουλάχιστον το 82% των κατόχων e-readers και tablets δείχνει μεγαλύτερη άνεση στο να πληρώσει για online περιεχόμενο. Στον αντίποδα υπάρχει και ένα 27% που αισθάνεται ότι η ψηφιακή εμπειρία δεν είναι το ίδιο απολαυστική με την «παραδοσιακή» ανάγνωση.

 

06/10/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από sfnblog.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;