Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Μicrosoft και η ΗΡ ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε συνεργασία, ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και υλικού στις επιχειρήσεις που θέλουν να μεταφέρουν τις εφαρμογές και τα δεδομένα τους online, δηλαδή στο υπολογιστικό «νέφος» (cloud computing).

microsoft hp cloud computing

Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής λογισμικού και ο μεγαλύτερος παραγωγός προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, προτίθενται να επενδύσουν 250 εκατ. δολάρια την επόμενη τριετία για να υποστηρίξουν την κοινή πρωτοβουλία τους σε επίπεδο μάρκετινγκ κλπ.

Οι δύο μεγάλες εταιρίες ευελπιστούν ότι η συνεργασία τους θα καταστήσει ευκολότερη και φθηνότερη την μετάβαση των επιχειρήσεων-πελατών στο «νέφος», καθώς μέχρι σήμερα διαπιστώνεται διστακτικότητα των τελευταίων και η αγορά αναπτύσσεται μεν, αλλά με ρυθμό βραδύτερο του αναμενομένου.

Εκπρόσωπος της Microsoft ανέφερε ότι οι δύο εταίροι «δεσμεύονται να δημιουργήσουν την αρχιτεκτονική της επόμενης γενιάς (σ.σ. στο cloud computing)».

To «υπολογιστικό νέφος» αφορά, σε γενικές γραμμές, στην αποθήκευση δεδομένων και στο «τρέξιμο» εφαρμογών λογισμικού (προγραμμάτων) σε απομακρυσμένα κέντρα προσβάσιμα μέσω διαδικτύου.

Οι εταιρίες-πελάτες «ελαφραίνουν» από πολλά δικά τους βάρη (ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, προσωπικό, συντήρηση, έλεγχος κλπ.), που αναλαμβάνουν οι πάροχοι της υπηρεσίας cloud computing.

Η Microsoft πρόσφατα παρουσίασε την σχετική υπηρεσία της Azure, ενώ άλλες εταιρίες, όπως η Amazon.com, προσφέρουν υπηρεσίες «υπολογιστικού νέφους» εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα.

 

14/01/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;