Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

google tvΗ νέα πλατφόρμα της Google κερδίζει το ενδιαφέρον των καλωδιακών και δορυφορικών δικτύων, ενώ απομένουν λίγες μέρες μέχρι την κυκλοφορία των τηλεοπτικών συσκευών συμβατών με το Google TV.

Μεγαλώνει το ενδιαφέρον και η υποστήριξη των τηλεοπτικών σταθμών στις ΗΠΑ στη νέα πλατφόρμα Google, που παντρεύει το Διαδίκτυο με την τηλεόραση. Για τα μεγάλα καλωδιακά τηλεοπτικά δίκτυα το Google TV είναι ευκαιρία να προβάλλουν μέρος του προγράμματός τους.

Η λίστα των τηλεοπτικών σταθμών που συμμετέχουν στο εγχείρημα της Google περιλαμβάνει τα καλύτερα ονόματα της καλωδιακής τηλεόρασης όπως τα TBS, TNT, CNN και HBO, που ανήκουν όλα στην Time Warner Inc. Η τεχνολογία που είναι γνωστή ως Google TV προβάλλει αγώνες του NBA, το τηλεοπτικό κανάλι CNBC που ασχολείται με θέματα οικονομίας και δημοφιλείς υπηρεσίες βίντεο που προσφέρουν οι Amazon και η Netfix.

Οι επιλογές του Google TV από το ψηφιακή βίντεο κλαμπ της Amazon και την συνδρομητική υπηρεσία ταινιών της Netfix είναι ήδη διαθέσιμες σε μία σειρά συσκευών που συνδέονται με την τηλεόραση.

Επιπλέον, η ιστοσελίδες μηνυμάτων Twitter και ορισμένες μουσικές ιστοσελίδες όπως η Vevo, η Pandora και το Napster, έχουν ετοιμάσει υπηρεσίες ειδικά για το Google TV.

Παρόλα αυτά τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, CBS, ABC, NBC και FOX (ή αλλιώς οι 4 μεγάλοι), δεν έχουν δείξει κάποιο ενδιαφέρον για την πλατφόρμα της Google, η έναρξη της οποία σχεδιάζεται στα τέλη του μήνα. Μάλιστα, στις 17 Οκτωβρίου αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά συσκευές και τηλεοράσεις LCD και LED, που θα υποστηρίζουν την πλατφόρμα Google TV, παρότι η ίδια η Google δεν έχει επιβεβαιώσει την ημερομηνία.

Η Google ανακοίνωσε στο Διαδίκτυο πως βρίσκεται ακόμη σε διαπραγματεύσεις με μία σειρά εταιρειών και προέβλεψε ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει κι άλλες συμφωνίες για την προβολή περιεχομένου. «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι για τον ενθουσιασμό με τον οποίο έχουν υποδεχθεί την πλατφόρμα και ανυπομονούμε να μπούμε στο σαλόνι σας» έγραψε ο Αμπάρις Κένγκε, διευθυντής παραγωγής της Google TV.

Αναζητώντας τη στήριξη των «4 μεγάλων»

Πάντως θα είναι σίγουρο να κερδίσει εύκολα την υποστήριξη των μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων και των άλλων ισχυρών παικτών καθώς πολλοί διευθυντές και στελέχη φοβούνται ότι το Google TV μπορεί να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων προς όφελος της μεγαλύτερης εταιρείας του Διαδικτύου.

Η Google πιστεύει πως η τεχνολογία της θα διευκολύνει το σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, ενώ παράλληλα θα βλέπουμε τηλεόραση στην ίδια μεγάλη οθόνη. Ένα πετύχει αυτή η φιλοδοξία της Google, θα βοηθήσει την εταιρεία να πετύχει το στόχο της, να εξαπλώσει την κυριαρχία της από τη διαδικτυακή διαφήμιση και στην τηλεόραση.

Εν τω μεταξύ, ακόμη και αν τα τέσσερα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα αρνηθούν να συνεργασθούν με την Google, το κοινό που θα χρησιμοποιεί την καινούργια τεχνολογία θα μπορεί και πάλι να βλέπει τα προγράμματά τους, μέσω των καλωδιακών και δορυφορικών καναλιών τους.

Αυτό όμως δεν ήταν πολύ απλό για τον χρήστη, ενώ θα ήταν καλύτερα αν οι «4 Μεγάλοι», απλά δημιουργούσαν ιστοσελίδες που θα επέτρεπαν στους χρήστες του Google TV να περιηγούνται σε αυτές και να βλέπουν την αγαπημένη τους τηλεοπτική εκπομπή όποτε αυτοί θα ήθελαν. Θα είναι αρκετά πολύπλοκο για τους χρήστες να ψάχνουν για εκπομπές και σειρές από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα στο Google TV χωρίς τη συνεργασία τους. Όλα αυτά τα εμπόδια θα αποθάρρυναν ορισμένους χρήστες να αγοράσουν το Google TV. Η Sony πάντως είναι η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει τηλεοράσεις εξοπλισμένες με Google TV, ενώ η Logitech ετοιμάζει συσκευές που θα επιτρέπουν την τεχνολογία να λειτουργεί σε όλες τις τηλεοράσεις.

 

05/10/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από AP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;