Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ιντερνετΤέθηκε σε ισχύ πριν από μερικές ημέρες στη Γαλλία ο αμφιλεγόμενος νόμος, που αφορά το παράνομο κατέβασμα προγραμμάτων ο οποίος προβλέπει ότι μετά δύο προειδοποιήσεις θα επιβάλλεται πρόστιμο και απαγόρευση της σύνδεσης των επίμονων παραβατών.

Όπως ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή, τα πρώτα ηλεκτρονικά μηνύματα με προειδοποιήσεις στους χρήστες που κατέβαζαν προγράμματα άρχισαν να στέλνονται την Παρασκευή, ένα μήνα μετά την έγκριση του νόμου.

Μετά τη λήψη του πρώτου μηνύματος, ο επίμονος χρήστης θα λαμβάνει και δεύτερο με συστημένη επιστολή. Με την τρίτη παράβαση κινδυνεύει να του επιβληθεί πρόστιμο και διακοπή της σύνδεσής του στο διαδίκτυο (έως και ένα έτος) χωρίς τη δυνατότητα να εγγραφεί σε άλλον πάροχο.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο PcInpact, οι πάροχοι Numericable και Bouygues Telecom είναι οι πρώτοι που ενημέρωσαν με ηλεκτρονικά μηνύματα τους χρήστες τους. Οι SFR και Orange ξεκίνησαν σήμερα την ενημέρωση για την παραβίαση του νόμου γνωστού ως Ανώτατη Αρχή για τη Διάδοση των Έργων και την Προστασία των Πνευματικών Δικαιωμάτων στο ίντερνετ (Hadopi).

Μόνον ο πάροχος Free, δηλωμένος πολέμιος του Hadopi, αρνήθηκε να τους μιμηθεί και προκειμένου να αποστείλει τα μηνύματα αναμένει να του «δοθούν εγγυήσεις όσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας του μηχανισμού, ιδίως αυτές που αφορούν την προστασία των δεδομένων», εξηγεί εκπρόσωπός του.

Η εταιρεία επιθυμεί επίσης να υπογράψει σύμφωνο με το υπουργείο Πολιτισμού «προκειμένου να εντοπίζονται οι ανταλλαγές που σχετίζονται με τα προσωπικά δεδομένα». Το υπουργείο, σύμφωνα με τη Free, δεν έχει δώσει ακόμη συνέχεια στο αίτημά της.

 

05/10/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;