Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Chromium LogoΜπορεί οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων να έχουν ρίξει τα φώτα της δημοσιότητας στο Android και τις συσκευές που (θα) το υιοθετούν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι η Google έχει παρατήσει το άλλο λειτουργικό σύστημα που αναπτύσσει. Όπως όλα δείχνουν, το Chrome OS έχει μπει στην τελική ευθεία και δεν αποκλείεται να έχουμε σημαντικές εξελίξεις μέσα στο Νοέμβριο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κώδικας του Chrome OS βρίσκεται σε στάδιο Release Candidate (RC). Επιπλέον, στέλεχος της Google που ρωτήθηκε για ένα χαρακτηριστικό του λειτουργικού συστήματος απάντησε ότι "θα το προωθήσουμε μετά τις 11 Νοεμβρίου". Η δήλωση αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως έμμεση αποκάλυψη της ημερομηνίας κυκλοφορίας του Chrome OS ή έστω προσδιορισμού της φάσης code-freeze. Επιπλέον, δε θα πρέπει να ξεχνάμε τις φήμες που κάνουν λόγο για tablet με Chrome OS από την HTC στις 26 Νοεμβρίου, όπως επίσης και το γεγονός ότι το Chrome Web Store θα ντεμπουτάρει μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι το πού ακριβώς θα βρίσκονται τα όρια ανάμεσα στο Android και το Chrome OS. Δεν είναι λίγοι αυτοί υποστηρίζουν ότι τα δύο λειτουργικά συστήματα έχουν αλληλοεπικαλυπτόμενα ακροατήρια, τουλάχιστον σε συγκεκριμένα form factors, δημιουργώντας έτσι σύγχυση ως προς την αποστολή τους.

 

13/10/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;