Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

"γέφυρα τεχνογνωσίας"Δίκτυο για μεταφορά τεχνογνωσίας με άξονα Ελληνες επιχειρηματίες και ομογενείς ακαδημαϊκούς που εργάζονται μόνιμα στις ΗΠΑ φιλοδοξεί να «στήσει», μέσω πολυήμερων επαφών που είχε σε Σαν Φρανσίσκο και Ουάσιγκτον, η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου.

Η κ. Διαμαντοπούλου επισκέφθηκε για τρεις ημέρες την περασμένη εβδομάδα τη Σίλικον Βάλεϊ της Καλιφόρνιας. Το πρόγραμμα των επαφών της και με ποιους συγκεκριμένα συναντήθηκε κρατήθηκε περιέργως μυστικό. Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, η υπουργός Παιδείας έχει στόχο να «αντιγράψει.» το μοντέλο που ακολούθησε πρώτη η κυβέρνηση της Ινδίας στις ΗΠΑ.

Στο σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, τα ΑΕΙ πρέπει να συνδεθούν με δύο βασικούς τομείς -της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Κάποιοι αναγνωρισμένοι Ελληνες επιχειρηματίες ή ακαδημαϊκοί που εργάζονται στο εξωτερικό προορίζονται να αποτελέσουν μέλη τού υπό σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ερευνας. Στόχος είναι να βοηθήσουν -άγνωστο πώς- στη συγχρηματοδότηση με την ελληνική κυβέρνηση και στην επίβλεψη πρωτοποριακών προγραμμάτων ερευνών στη χώρα. Η κ. Διαμαντοπούλου, επισήμως, είχε επαφές με ακαδημαϊκούς, ερευνητές, νέους επιχειρηματίες, παράγοντες εταιρειών που χρηματοδοτούν καινούργιες ιδέες και είναι ειδικοί για θέματα κατοχύρωσης εφευρέσεων και πνευματικών δικαιωμάτων.

Σε δηλώσεις της στη Wall Street Journal, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «τα κρατικά πανεπιστήμια δεν μπορούν να προσλάβουν ξένους πανεπιστημιακούς, μια πρακτική που πρέπει να αλλάξει». Η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε επίσης ότι οικονομική κατάρρευση και ο δανεισμός της χώρας από την τρόικα έκαναν τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας μια (αναγκαία) προϋπόθεση. «Πριν, ο ανταγωνισμός υπονομεύτηκε. Χρειαζόμαστε έναν υγιή ανταγωνισμό».

 

18/10/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;