Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ανοιξε η όρεξη της AOL, που εμφανίζεται να ενδιαφέρεται για την εξαγορά τής YahooΗ America On Line (κοινώς AOL) είναι ένα από τα παλαιότερα ονόματα του Διαδικτύου· θα μπορούσαμε, τηρουμένων των αναλογιών, να την πούμε ακόμη και δεινόσαυρο, με την καλή έννοια πάντα...

Συνεχίζοντας αυτή τη μικρή κρίση ειλικρίνειας, προσθέτουμε πως περιμέναμε τη στιγμή που κάποιος θα έκανε την εταιρεία μια χαψιά.

Είχε προηγηθεί προ δεκαετίας περίπου η συγχώνευση με την Time Warner (ιδιοκτήτρια και του CNN), που είχε ανάψει για τα καλά τη συζήτηση για τη σύγκλιση των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης με το Διαδίκτυο.

Από αυτή τη συγχώνευση δεν προέκυψαν και πάρα πολλά καλά, οπότε είχαμε έναν ακόμη λόγο να ποντάρουμε στην εξαφάνιση της εταιρείας από τα διαδικτυακά δρώμενα.

Είπαμε, είχαμε λόγο, δεν είχαμε όμως χρήματα και, όπως αποδεικνύεται, ευτυχώς. Η AOL επιστρέφει στη σκηνή για τα καλά. Προ λίγων ημερών αγόρασε το TechCrunch, ένα από τα πιο επιτυχημένα διαδικτυακά μέσα για ενημέρωση γύρω από τα θέματα τεχνολογίας.

Σύμφωνα όμως με τη Wall Street Journal, η AOL επιδιώκει να αποκτήσει τον έλεγχο του Yahoo, πράγμα που, αν συμβεί, πυροδοτεί πάρα πολλές ανατροπές.

Η Yahoo έχει μια αρκετά καλή συνεργασία σήμερα με τη Microsoft, αν και απέρριψε την πρόταση γάμου που της είχε κάνει η τελευταία προ διετίας. Εχει, επίσης, μια καλή παρουσία στις υπηρεσίες αναζήτησης και ένα χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που μπορεί να μην κάνουν την Google να στριφογυρίζει ανήσυχα στον ύπνο της, αλλά έχει εξαιρετικά πιστούς χρήστες.

Από τα «διαμάντια του στέμματος» της Yahoo θα μας επιτρέψετε να ξεχωρίσουμε το Flickr, μια online πλατφόρμα δημοσίευσης φωτογραφιών, που αποτελεί και προσωπική γκαλερί εκατομμυρίων χρηστών.

Αξιόλογη επίσης είναι η οικονομική ενημέρωση του Yahoo, καθώς εταιρείες μετρήσεων στις ΗΠΑ το φέρνουν πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών, στην οποία μάλιστα πρόσφατα η εταιρεία πρόσθεσε περιεχόμενο που παράγεται από το ειδικευμένο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Οχι, η ζωή μας δεν θα αλλάξει αν η AOL εξαγοράσει τελικά τη Yahoo, αλλά τέτοιες ενέργειες συνήθως πυροδοτούν ένα ενδιαφέρον ντόμινο συμμαχιών και συγχωνεύσεων...

 

16/10/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;