Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Apple φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση για τα iPad...Η αγορά είχε ανεβάσει τόσο ψηλά τον πήχη για την Apple ώστε τα ρεκόρ στα έσοδα και τα κέρδη του τρίτου τριμήνου της εταιρίας δεν ήταν αρκετά για να εντυπωσιάσουν τους επενδυτές, που περίμεναν υψηλότερες πωλήσεις για το iPad. Με αφορμή όμως την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο Στιβ Τζομπς επιτέθηκε στο Android της Google και τα BlackBerry της RIM.

Το τρίμηνο που έληξε στις 25 Σεπτεμβρίου, η καλιφορνέζικη εταιρεία είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 70% στα 4,31 δισ. δολάρια. Ρεκόρ και στα έσοδα, τα οποία εκτινάχθηκαν στα 20,34 δισ, συγκριτικά με 12,21 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

«Και τα δύο είναι ρεκόρ όλων των εποχών για την Apple» υπερηφανεύτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Στιβ Τζομπς.

H αγορά, όμως, δεν φάνηκε να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό του Τζομπς και η μετοχή της Apple έχασε το 7% της αξίας της μετά τη λήξη των συναλλαγών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Βασικός λόγος ήταν οι «απογοητευτικές» πωλήσεις του iPad, οι οποίες λόγω των προβλημάτων διαθεσιμότητας περιορίστηκαν στις 4,9 εκατ. μονάδες. «Υπήρξε εδώ μια μικρή απογοήτευση. Η Γουόλ Στριτ περίμενε γύρω στα 5 εκατομμύρια» δήλωσε στο Reuters ο αναλυτής Μπράιαν Μάρσαλ της Gleacher & Co. Η παραγωγή της ταμπλέτας, πάντως, αναμένεται να αυξηθεί τους επόμενους μήνες.

Μη ικανοποιητικά ήταν και τα περιθώρια κέρδους, μικρότερα από ό,τι προέβλεπε η ίδια η Apple.

Στο τρίτο τρίμηνο η εταιρεία πούλησε επίσης 3,89 εκατομμύρια υπολογιστές Mac (+27% σε σχέση με πέρυσι), 14,1 εκατ. iPhone (+91%) και 9,05 εκατ. iPod (-11%).

Επίθεση
Σε μια σπάνια εμφάνισή του μετά τη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Στιβ Τζομπς επιτέθηκε στη Google, στη Research In Motion αλλά και τους μικρότερους-υπολογιστές ταμπλέτες από εταιρείες όπως η Samsung και η Dell.

Οι ταμπλέτες των 7 ιντσών «είναι πολύ μεγάλες για να ανταγωνιστούν τα smartphone και πολύ μικρές για να ανταγωνιστούν το iPad» υποστήριξε.

Για το Android της Google, το οποίο χρησιμοποιείται σε κινητά και άλλες φορητές συσκευές, ο Τζομπς είπε ότι πρόκειται για «κατακερματισμένο» λειτουργικό σύστημα.

Για τη Research In Motion, τέλος, το αφεντικό της Apple επισήμανε ότι η καναδική εταιρεία πούλησε στο τελευταίο τρίμηνο 12,1 εκατ. BlackBerry, δύο εκατομμύρια λιγότερα από τα iPhone που πούλησε η Apple.

«Δεν τους βλέπω να μας προφταίνουν στο προσεχές μέλλον» είπε.

 

19/10/2010 - tech.in.gr με πληροφορίες από Associated Press

 

Παιχνίδια (χαζο)εντυπώσεων για μία ακόμη φορά από τον Στιβ Τζομπς... Το έχει κάνει πάμπολλες φορές στο παρελθόν που αντί να γιορτάσει μία επιτυχία (έστω και αυτή των ανοδικών πωλήσεων), να ευχαριστήσει όλους εκείνους που αγόρασαν τα προϊόντα τους και στήριξαν την εταιρία και να εγγυηθεί ακόμη καλύτερα και ποιοτικότερα προϊόντα -παραδεχούμενος κατά καιρούς σφάλματα- (όπως η πρόσφατη πίκρα τους με την κεραία του iPhone 4) και λογισμικών κ.λπ. βγαίνει σε ανακοινώσεις και δηλώσεις "κατινιάζοντας" και κατηγορώντας ανταγωνιστικά προϊόντα! Τυγχάνει να γνωρίζω ότι στις ΗΠΑ επιτρέπεται η "ανταγωνιστική διαφήμιση" αλλά ο Τζομπς έχει γίνει γραφικός πάνω σ' αυτό το θέμα και μας έχει κουράσει με την στάση του ...και απορώ πως αυτοί εκεί στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν έχουν απηυδήσει με την πάρτη του.

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;