Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ξεκινά η αναδιάρθρωση με €420 εκατ. - Στο 77% των Ομολογιούχων Υψηλής Εξασφάλισης, εκτός ο Σαουίρις

WIND LOGOΣτα χέρια της πλειοψηφίας των δανειστών της, Ομολογιούχων Υψηλής Εξασφάλισης περνά η Wind Hellas, ενώ αναμένεται ο διορισμός μελών διεθνούς βεληνεκούς από τις τηλεπικοινωνίες και από εξέχοντα μέλη της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σε νέο διοικητικό συμβούλιο υπό τη διεύθυνση του κ.Νάσου Ζαρκαλή ο οποίος παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Στις 18 Οκτωβρίου 2010, η Weather Finance III, ιδιοκτήτρια κατά το 100% των μετοχών της Wind Ελλάς ανακοίνωσε ότι έχει επιλέξει ως την προτιμώμενη προσφορά εκείνη από την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης, η οποία αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης. Μεταξύ των προτάσεων που απορρίφθηκαν ήταν και αυτή από την Weather Investments του Αιγύπτιου επιχειρηματία Ν.Σαουίρις, ο οποίος μετά την απόφαση αυτή χάνει τον έλεγχο της εταιρείας, τον οποίο είχε αποκτήσει το 2009.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, οι νέοι ιδιοκτήτες θα επενδύσουν 420 εκατομμύρια ευρώ για την αποπληρωμή του χρέους και την χρηματοδότηση της μακροχρόνιας ανάπτυξης και του επιχειρηματικού πλάνου της Wind Ελλάς. Η συναλλαγή θα απαλλάξει την εταιρεία από 1,867 εκατομμύρια ευρώ χρέος προς τρίτα μέρη.

Ο Νάσος Ζαρκαλής, δήλωσε σχετικά:

«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην αναδιάρθρωση της Wind Ελλάς, ώστε να διασφαλιστεί η ανταγωνιστική μας θέση και η δέσμευσή μας να παρέχουμε εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας. Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Wind Ελλάς θα είναι οικονομικά εύρωστη και θα έχει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να ανταγωνιστεί από θέση ισχύος. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την επιτροπή ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης ώστε να ολοκληρωθεί άμεσα η αναδιάρθρωση».

Το διοικητικό συμβούλιο της Weather Finance III κατέληξε στην επιλογή αυτή, υπό την προϋπόθεση μεταξύ άλλων, της λήψης υποστήριξης του 75% των Ομολογιούχων Υψηλής Εξασφάλισης για την εν λόγω προσφορά. Στις 18 Οκτωβρίου έλαβε τις απαιτούμενες αποδείξεις ότι οι κάτοχοι ομολογιών υψηλής εξασφάλισης αντιπροσωπεύουν περίπου το 77% του συνόλου των ομολογιών υψηλής εξασφάλισης, έχουν εκτελέσει δεσμευτικές συμφωνίες για τη στήριξη της προσφοράς και έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την υποστήριξη και την εφαρμογή της προσφοράς αυτής.

Τα 420 εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν με την ολοκλήρωση για την αποπληρωμή σε μετρητά και στο σύνολό τους των δανειστών ανακυκλούμενης πίστωσης και άλλων υποχρεώσεων, την πληρωμή ορισμένων αμοιβών και εξόδων της αναδιάρθρωσης και για την παροχή σημαντικής ρευστότητας στην Wind Ελλάς. Με την ολοκλήρωση της προσφοράς των ομολογιούχων υψηλής εξασφάλισης η Wind Ελλάς θα απαλλαγεί από εγγυητικές υποχρεώσεις σε σχέση με 1,225 εκατομμυρίων ευρώ ομολογιών υψηλής εξασφάλισης και 355 εκατομμύρια ευρώ ομολογιών χαμηλής εξασφάλισης και θα έχει σημαντική ρευστότητα για να υποστηρίξει την υλοποίηση του επιχειρηματικού πλάνου της και να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά σε μακροπρόθεσμη βάση.

Ως αποτέλεσμα της εν λόγω προσφοράς, οι κάτοχοι Ομολογιών Υψηλής Εξασφάλισης θα κατέχουν το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Wind Ελλάς. Σε όλους τους δικαιούχους κατόχους ομολόγων υψηλής εξασφάλισης θα δοθεί η ευκαιρία συμμετοχής pro rata με τις ομολογίες που έχουν στην κατοχή τους.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αναμένεται να ενισχυθεί το διοικητικό συμβούλιο της Wind Ελλάς με νέα στελέχη της αγοράς τηλεπικοινωνιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου παραμένει ο κ.Νάσος Ζαρκαλής, που κατέχει τη θέση αυτή από τον Δεκέμβριο του 2009.

 

20/10/2010 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;