Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

intelΗ Intel ετοιμάζεται να δαπανήσει ένα υπέρογκο ποσό προκειμένου να βελτιώσει την τεχνολογική της υποδομή στο κατασκευαστικό κομμάτι. Το πρόγραμμα επενδύσεων περιλαμβάνει την ανανέωση τεσσάρων εργοστασίων και τη δημιουργία ενός νέου στο Όρεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπολογίζεται ότι η Intel θα κληθεί να καταβάλει περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στόχος της Intel είναι να δημιουργήσει επαρκείς υποδομές για να περάσει στην εποχή των 22 νανομέτρων. Σε ένα περίπου χρόνο από τώρα, η εταιρεία θα αρχίσει να κατασκευάζει προϊόντα στα 22nm, με την αρχιτεκτονική Ivy Bridge να εγκαινιάζει τη νέα εποχή.

Το ύψος της επένδυσης είναι τεράστιο, αλλά προφανώς η Intel έχει κάνει το σχεδιασμό της κι έχει προβλέψει σημαντικά οφέλη που θα της επιτρέψουν να κάνει απόσβεση σε εύλογο χρονικό διάστημα. Το σίγουρο είναι στα τέλη του 2011, με τα προϊόντα των 22nm, η Intel θα έχει κερδίσει άλλη μια μάχη στον αέναο πόλεμο με την AMD, καθώς η μεγάλη της αντίπαλος θα έχει μόλις περάσει στο χώρο των 32 νανομέτρων.

 

21/10/2010 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;