Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σε αρχική σελίδα ιστοσελίδας της Microsoft που αφορά εταιρικούς πελάτες στο Σιάτλ, η εταιρεία σε μία μεταφορά και μετάφραση της αμερικάνικης σελίδας στα πολωνικά, άλλαξε και το κεφάλι ενός μαύρου άνδρα που υπήρχε στην κεντρική φωτογραφία με εκείνο ενός λευκού!
Στη φωτογραφία φαίνονται τρεις υπάλληλοι να κάθονται σε συνεδριακό τραπέζι, μεταξύ των οποίων είναι και ο μαύρος άνδρας... Στη δε πολωνική έκδοση, πάπαλα ο μαυρούλης... και αντικαταστάθηκε από κάποιον πιο ... "Πολωνό" (ο ασιάτης/σχιστομάτης όμως έμεινε...). Πέραν τώρα των διάφορων ρατσιστικών σχολίων που ακούστηκαν και ακούγονται, απολαύστε τους!:


Για να δείτε την ακόμη πιο κακή πλευρά του μονταρίσματος (πέραν από τις στραβοφωτοσοπιές στο παράθυρο από πίσω) ... δεν αφαιρέθηκε όυτε καν το χρώμα του δέρματος από το χέρι του μαυρούλη, το οποίο το φόρεσε και ο ασπρούλης σε μία αρμονική σύνθεση σώματος:


Η Microsoft βέβαια ζήτησε συγγνώμη και αφαίρεσε την επίμαχη φωτογραφία. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για να εντοπιστεί ο υπαίτιος για αυτό το "τρομερό λάθος"... Το κακό όμως είχε γίνει ήδη, αφού οι δύο εικόνες κυκλοφόρησαν σε χρόνο ντε-τέ στο internet... Wink

Για τα χρονικά, το συμβάν αυτό έγινε το βράδυ της Τρίτης 25 Αυγούστου 2009...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;