31 Οκτωβριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Το Διαδίκτυο είναι μια παγκόσμια αγορά που λειτουργεί όλο το εικοσιτετράωρο, διευκολύνοντας τους καταναλωτές να εντοπίσουν το προϊόν που τους ενδιαφέρει και να το προμηθευτούν στην καλύτερη τιμή. Τα ερωτήματα για την ασφάλεια των αγορών που πραγματοποιούνται στο Διαδίκτυο επιχειρεί να απαντήσει η MasterCard, συμβουλεύοντας τους καταναλωτές.
Βασικοί κανόνες είναι οι εξής:
-
Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον πωλητή. Οποιοσδήποτε μπορεί να ανοίξει ένα διαδικτυακό κατάστημα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να έχετε κάποια σχετική γνώση για τη φήμη του, αλλά και τις συστάσεις άλλων πελατών. Ελέγξτε επίσης τον ιστότοπο της επιχείρησης.
-
Προστατεύετε τα προσωπικά σας στοιχεία. Μην αποκαλύπτετε προσωπικά στοιχεία παρά μόνο εάν είστε βέβαιοι για το ποιος τα συλλέγει, το σκοπό για τον οποίο τα ζητάει και τον τρόπο με τον οποίο θα τα χρησιμοποιήσει. Υπάρχουν εταιρείες οι οποίες πουλάνε τα στοιχεία των πελατών τους σε τρίτους. Οι περισσότερες δίνουν τη δυνατότητα να αρνηθείτε την κοινοποίηση των προσωπικών σας στοιχείων.
-
Προσέχετε τις λεπτομέρειες. Ελέγχετε την αναμενόμενη ημερομηνία παραλαβής, το κόστος αποστολής και διεκπεραίωσης της συναλλαγής και αποστολής των προϊόντων, την εγγύηση, την πολιτική επιστροφών και άλλες σημαντικές λεπτομέρειες. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην οποία μπορείτε να απευθυνθείτε γραπτώς ή τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με την παραγγελία ή το προϊόν που αγοράσατε.
-
Χρησιμοποιείτε έναν ασφαλή browser. Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για την περιήγησή σας στο Διαδίκτυο θα πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των συναλλαγών σας. Τέτοια προγράμματα είναι ο Internet Explorer, το Netscape, το AOL, το Opera, το Mozilla Firefox, το Chrome και το Safari.
-
Διατηρείτε μυστικούς τους κωδικούς εισόδου (passwords). Μην αποκαλύπτετε ποτέ τα passwords που χρησιμοποιείτε και φροντίστε να παραμένουν ασφαλή. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε απλές λέξεις ή την ημερομηνία της γέννησής σας. Φτιάξτε τους κωδικούς ασφαλείας χρησιμοποιώντας συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμητικών χαρακτήρων.
-
Χρησιμοποιείτε μια πιστωτική κάρτα. Η σύμβαση που έχετε υπογράψει με την τράπεζα που εξέδωσε την κάρτας σας εγγυάται ότι έχετε περιορισμένη ευθύνη σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης χρέωσης. Ασφαλώς θα πρέπει να ειδοποιείτε αμέσως τον εκδότη της κάρτας σας σε περίπτωση που πληροφορείστε την πραγματοποίηση κάποιας μη εξουσιοδοτημένης συναλλαγής με χρέωση του λογαριασμού της κάρτας σας ή σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής της κάρτας.
22/10/2010 - kathimerini.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV