Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μισέλ ΠλατινίΣε... PlayStation θα μετατραπεί το ποδόσφαιρο σε περίπτωση που αποφασιστεί η χρήση της τεχνολογίας, είπε ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA προτιμάει τους δύο επιπλέον βοηθούς, ένα πίσω από κάθε εστία, καθώς θεωρεί ότι με την παρουσία τους να μειωθούν τα λάθη των διαιτητών.

Η διεθνής επιτροπή κανονισμών ποδοσφαίρου (IFAB) αποφάσισε στην επόμενη συνεδρίαση της που θα γίνει το διήμερο 4-6 Μαρτίου στο Κάρντιφ της Ουαλίας, να εξετάσει το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα το θέμα που θα εξεταστεί έχει να κάνει με ένα τεχνολογικό σύστημα, το οποίο θα εξετάζει αν η μπάλα πέρασε ή όχι τη γραμμή της εστίας.

Ωστόσο ο Πλατινί είναι της άποψης ότι οι δύο επιπλέον βοηθοί μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στον περιορισμό των λαθών. «Το ποδόσφαιρο θα γίνει… PlayStation αν εφαρμοστεί η τεχνολογία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος της UEFA και τόνισε: «Είμαι σύμφωνος ότι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο ένας διαιτητής δεν αρκεί, καθώς σε κάθε ματς υπάρχουν 20 τηλεοπτικές κάμερες που καταγράφουν τα πάντα και τα παραμικρο λάθος περνάει από… μικροσκόπιο. Όμως η χρησιμοποίηση των δύο επιπλέον βοηθών, εκτιμώ ότι θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα λάθη που γίνονται στην περιοχή».

Οι δύο επιπλέον βοηθοί χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά την περσινή σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ φέτος το μέτρο επεκτάθηκε και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ και μέχρι στιγμής έχει στεφθεί με επιτυχία.

Ο Πλατινί μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο κάθε διαιτητής βρίσκεται κάτω από μεγάλη πίεση και θα πρέπει με τη στάση τους και τη συμπεριφορά τους να τον βοηθούν οι παίκτες, οι φίλαθλοι, τα ΜΜΕ, καθώς και οι ποδοσφαιρικές αρχές. «Πρέπει όλοι μας να τους βοηθήσουμε για να πετύχουν στο έργο τους, όμως και αυτοί θα πρέπει να βοηθήσουν τους εαυτούς τους κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του κόσμου με τις αποφάσεις τους».

 

25/10/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;