31 Οκτωβριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Ο συνδυασμός των καλύτερων χαρακτηριστικών του MacBook με το iPad έδωσε το νέο, πολύ λεπτό (μόλις 28 χιλιοστά) και ελαφρύ (από 1.1 μέχρι και 1.5 κιλά), notebook MacBook Air. Η Αpple παρουσίασε το νέο της μοντέλο που έχει Unibody σχεδιασμό, ενώ διαθέτει και λειτουργία Instant-On.
Θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, αναλόγως με το μέγεθος της οθόνης. Το μεγαλύτερο μοντέλο του νέου MacBook Air έχει οθόνη LED 13,3 ιντσών που φτάνει σε μέγιστη ανάλυση 1.440x900pixels, ενώ το μικρότερο έχει οθόνη LED 11,6 ιντσών με μέγιστη ανάλυση 1.366x768pixels.
Ο επικεφαλής της εταιρείας, Στιβ Τζομπς, αποκάλυψε παράλληλα και την καινούρια έκδοση του Macintosh λειτουργικού, ονομαζόμενο Lion. Οπως είπε, εμπνεύστηκε από τις συσκευές touch-screen της ίδιας του της εταιρίας.
Το λειτουργικό Lion θα βγει στην αγορά το καλοκαίρι του 2011, ενώ τα δύο μοντέλα θα κοστίζουν από 999 έως 1599 δολάρια.
Η μπαταρία του θα επιτρέπει στους χρήστες να σερφάρουν στο διαδίκτυο για περίπου επτά συνεχόμενες ώρες. Σε κατάσταση αναμονής, θα μπορεί να λειτουργεί μέχρι και 30 ημέρες. Η μνήμη του, όπως και στις φορητές συσκευές της εταιρίας δεν θα βασίζεται σε σκληρό δίσκο αλλά σε flash.
Παράλληλα, η Apple πρόκειται να κάνει και με τους Mac ό,τι έκανε με τα "έξυπνα" κινητά της, αξιοποιώντας την μεγάλη εμπορική επιτυχία της πώλησης πλειάδας χρήσιμων και αστείων εφαρμογών μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματός της που ξεκίνησε το 2008.
Ήδη υπάρχουν περισσότερες από 250.000 εφαρμογές, που οι χρήστες έχουν "κατεβάσει" πάνω από 7 δισεκατομμύρια φορές, ενώ περισσότερες από 30.000 εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για το iPad.
Εν τω μεταξύ, στο επόμενο τρίμηνο θα έχει "ανοίξει" ένα νέο ηλεκτρονικό κατάστημα για εφαρμογές και προγράμματα ειδικά για υπολογιστές Mac (Mac App Store), που θα αφορά προγράμματα λογισμικού δημιουργημένα από τρίτους ειδικά για τους Macintosh.
Οι εφαρμογές αυτές, μεταξύ άλλων, θα επιτρέπουν στους χρήστες να συγχρονίζουν καλύτερα τους υπολογιστές Mac με τα άλλα φορητά προϊόντα της εταιρίας (iPhone, iPad κ.α.), ώστε να δημιουργηθούν "συνέργειες" μεταξύ των συσκευών της, προς όφελος του χρήστη.
21/10/2010 - enet.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV