Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Στην άμεση πρόσληψη 100 χάκερ, φοροτεχνικών, ειδικών στις τραπεζικές εφαρμογές και λογιστών, προβαίνει η Ελληνική Αστυνομία. Το «σώμα των εκατό» θα αποτελέσει ένα από τα βασικά γρανάζια του ειδικού σώματος για τη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος που θέλει να δημιουργήσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, όπως είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ». Χθες δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για τον διαγωνισμό, με βασικά κριτήρια τα ακαδημαϊκά προσόντα των υποψηφίων και τη γνώση ξένων γλωσσών. Για τους υποψηφίους εκτός Αστυνομίας το όριο ηλικίας είναι τα 32 χρόνια, ενώ στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν και εν ενεργεία αστυνομικοί με όριο ηλικίας τα 40 χρόνια. Τελευταία ημέρα κατάθεσης των δικαιολογητικών έχει οριστεί η 8η Φεβρουαρίου και στη συνέχεια τριμελής επιτροπή αναλαμβάνει την εξέταση των υποψηφίων.

Στόχος του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. είναι η επιλογή των 100 να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαρτίου και να ενσωματωθούν άμεσα στο νέο σώμα.

Στο ειδικό σώμα θα ανατεθούν αυξημένες αρμοδιότητες, από τη λαθρεμπορία καυσίμων μέχρι τις προμήθειες των νοσοκομείων, με ιδιαίτερη έμφαση στο οικονομικό έγκλημα.

Στις αρμοδιότητές του θα περιλαμβάνονται επίσης η διακίνηση μαύρου χρήματος και η εξάρθρωση εγκληματικών ομάδων και συνδικάτων του εγκλήματος που οργανώνονται στα πρότυπα της ομάδας Βλαστού. Επίσης θα αναλαμβάνει τη διαλεύκανση μεγάλων εγκληματικών ενεργειών, όπως απαγωγές επιχειρηματιών.

Με χαρακτηριστικά FΒΙ
Στη δίωξη του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα δοθούν χαρακτηριστικά λειτουργίας του FΒΙ. «Θα είναι ένα σώμα που θα αναλάβει την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος σε όλη την Ελλάδα και δεν θα έχει καμία σχέση με την αποσπασματική αντιμετώπιση του φαινομένου που ισχύει σήμερα. Θα έχει τον χαρακτήρα ανεξάρτητης υπηρεσίας της Αστυνομίας που θα υπάγεται άμεσα στον υπουργό», αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

 

19/01/2010 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;