Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ΚάμερονFacebook, Google, Cisco και Intel σχεδιάζουν να ανοίξουν κέντρα καινοτομίας στο ανατολικό Λονδίνο!

Το Ολυμπιακό Πάρκο του Λονδίνου θα μπορούσε να μεταμορφωθεί σε έναν ανταγωνιστικό πόλο της Silicon Valley, δήλωσε πρόσφατα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Στον δρόμο προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, οι Βρετανοί ευελπιστούν ότι θα εντυπωσιάσουν τη διεθνή κοινότητα, ανακατασκευάζοντας έναν περιφερειακό χώρο στο Λονδίνο με στόχο την απορρόφηση και εδραίωση εταιρειών υψηλής τεχνολογίας. Ο Κάμερον είπε ότι η κυβέρνησή του θα βοηθήσει τους επιχειρηματίες του Διαδικτύου να αποκτήσουν βίζα, παρά την αυστηροποίηση των ρυθμίσεων για το μεταναστευτικό ζήτημα. Την ίδια στιγμή, υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας που λειτουργούν ανασχετικά για την εκκίνηση νέων επιχειρηματικών προσπαθειών για παροχή online υπηρεσιών και προϊόντων.

Ήδη η πρωτεύουσα βιώνει την ανάδυση μιας τεχνολογικής «γειτονιάς» στην περιοχή της Old Street και του Shoreditch, με την ονομασία «Silicon Roundabout» (πλατεία Silicon). Όλα δείχνουν θετικά για τον σχεδιασμό του Κάμερον με την αξία των διαδικτυακών εταιρειών να ανέρχεται, σύμφωνα με έκθεση της Boston Consulting Group, στις 100 δισ. λίρες ετησίως. Πρόκειται για αξία που ξεπερνά την αξία του κλάδου των κατασκευών και των μεταφορών.

«Αυτήν την στιγμή η Silicon Valley είναι παγκόσμια ηγέτιδα για την τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία», είπε στον Τύπο ο Κάμερον και συνέχισε: «Δεν υπάρχει ωστόσο λόγος που καταλαμβάνει αυτήν τη θέση». Ο Βρετανός πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως το Facebook, η Google, η Cisco αλλά και η Intel σχεδιάζουν να ανοίξουν κέντρα καινοτομίας στο ανατολικό Λονδίνο· μια περιοχή γνωστή για το πάλαι ποτέ αγωνιστικό της πνεύμα έναντι των γερμανικών βομβαρδισμών κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

04/11/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Αssociated Press

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;