Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

βιομηχανική περιοχήΤην πρώτη ειδική βιομηχανική ζώνη που θα προορίζεται αποκλειστικά για την εγκατάσταση και λειτουργία εταιρειών υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της Πληροφορικής, δημιουργεί η Τουρκία μιμούμενη την περίφημη Silicon Valley των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ζαμάν, ο χώρος της τουρκικής “Silicon Valley” θα βρίσκεται μεταξύ της Κωνσταντινούπολης και της επαρχίας Κοτσαέλι στη βορειοδυτική Μικρά Ασία και θα εκτείνεται σε τουλάχιστον 1.800 στρέμματα.

Στο χώρο που θα διαμορφωθεί από το τουρκικό κράτος θα δημιουργηθούν αρχικά οι εγκαταστάσεις για τα 180 προγράμματα σύμπραξης του τουρκικού δημοσίου με ιδιώτες στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

Η εφημερίδα Ζαμάν, υποστηρίζει ότι η σχετική απόφαση κοινοποιήθηκε από τον Τούρκο υπουργό Βιομηχανίας κι Εμπορίου, Νιχάτ Εργκιούν, μετά από την πολύ πρόσφατη περιοδεία του στην αληθινή Silicon Valley στο Σαν Φρανσίσκο, όπου μεταξύ άλλων είχε επαφές με αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι θα βοηθήσουν την Τουρκία στη δημιουργία της δικής βιομηχανικής ζώνης υψηλής τεχνολογίας.

Το σκεπτικό του Τούρκου υπουργού είναι ότι από τη στιγμή που το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας θα ξεπεράσει σύντομα τα 20.000 δολάρια, οι ρυθμοί ανάπτυξής της αναμένεται να φθάσουν το 7% και η τουρκική οικονομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η 10η μεγαλύτερη στον κόσμο, είναι πλέον καιρός για να στρέψει την προσοχή της στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας.

 

08/11/2010 - elzoni.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;