Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Internet Explorer 9 | HTML5Τους τελευταίους μήνες ολοένα και περισσότερες εταιρείες στρέφονται προς την HTML5, με τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα αυτό της βιομηχανίας πορνό. Απ’ ότι φαίνεται όμως και η Microsoft κινείται προς την ίδια κατεύθυνση. Παρά τις προσπάθειες της εταιρείας να οδηγήσει το Silverlight στην κορυφή των cross-platform runtime, η Microsoft δηλώνει ξαφνικά αλλαγή σχεδίων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ZDnet ο Bob Muglia, πρόεδρος του Microsoft server για επιχειρήσεις, αποκάλυψε ότι στο τελευταίο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, το Silverlight δεν αποτέλεσε σημείο ενδιαφέροντος. Αντιθέτως τόνισε ότι η HTML5 είναι η πιο καλή λύση ανάπτυξης για όλες τις πλατφόρμες συμπεριλαμβανομένου και του iOS.

Η αλλαγή στρατηγικής της Microsoft είναι πολύ σημαντική, αν αναλογιστεί κανείς τα χρόνια που ξόδεψε η εταιρεία για την ανάπτυξη του Silverlight. Το αποτέλεσμα είναι, ότι ενώ πρόκειται για ένα αρκετά καλό εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών και αναπαραγωγής video μέσα από διάφορες πλατφόρμες, δεν έχει την απαιτούμενη υποστήριξη από τους προγραμματιστές. Πέρα από την ζωντανή αναμετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων και μερικών ακόμη γνωστών διοργανώσεων, δύσκολα βρίσκει κανείς στο ίντερνετ video που αναπαράγεται μέσω του Silverlight.

Η HTML5, αν και δεν έχει ωριμάσει τόσο ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες των χρηστών, θα υποστηρίζεται από όλες τις μελλοντικές συσκευές. Εξάλλου, η υποστήριξη του είναι δεδομένη από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου όπως η Google, η Apple και πλέον την Microsoft.

 

insomnia.gr με πληροφορίες από zdnet.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;