Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

gareth f. compton twitterΗ αστυνομία του Μπέρμιγχαμ συνέλαβε την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου έναν δημοτικό σύμβουλο των Συντηρητικών στο Μπέρμιγχαμ, τον Γκάρεθ Κόμπτον, ο οποίος σ’ ένα μήνυμα που έστειλε μέσω Twitter έλεγε ότι η αρθρογράφος Γιασμίν Αλιμπάι-Μπράουν θα έπρεπε να λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου.

Η Αλιμπάι Μπράουν δήλωσε χθες βράδυ έπειτα από το απειλητικό μήνυμα στο διαδίκτυο που την αφορούσε, ότι επρόκειτο να καταγγείλει στην αστυνομία τον σύμβουλο της περιοχής Έρντιγκτον, Γκάρεθ Κόμπτον.

Ο Γκάρεθ Κόμπτον συνελήφθη χθες βράδυ και ανακρίθηκε. «Επιβεβαιώνουμε τη σύλληψη ενός 38χρονου άντρα από το Χάρμπορν έπειτα από καταγγελία και σύμφωνα με το σχετικό νόμο του 2003 περί υποψίας αποστολής απειλητικού μηνύματος. Ο συλληφθείς αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος εν όψει περαιτέρω ανακρίσεων», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Γουέστ Μίντλαντς.

Το Συντηρητικό Κόμμα πήρε θέση ανακοινώνοντας ότι τα καθήκοντα του Γκάρεθ Κόμπτον «αναστέλλονται επ’αόριστον».

Σύμφωνα με τον Κόμπτον το μήνυμά του στη σελίδα του στο Twitter ήταν ένα σχόλιο στην εμφάνιση της αρθρογράφου σε πρωινή εκπομπή του Radio 5. Το μήνυμα – που έχει διαγραφεί πλέον – έλεγε: «Μπορεί κάποιος να λιθοβολήσει μέχρι θανάτου την Αλιμπάι-Μπράουν; Θα ήταν ευλογία».

Η Αλιμπάι-Μπράουν αρθρογραφεί στην εφημερίδα Independent και στην London Evening Standard και θεώρησε τα λόγια του δημοτικού συμβούλου απειλητικά για τη ζωή της και την οικογενειακή της γαλήνη, αφού τρομοκράτησαν και την έφηβη κόρη της. Επίσης θεώρησε φυλετικό ρατσισμό την αναφορά σε λιθοβολισμό.

 

11/11/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;