Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

the pedophiles guide to love and pleasureΗ εμφάνιση βιβλίου-«οδηγού για παιδόφιλους» προς πώληση στο Amazon προκάλεσε έντονες αντιδράσεις εντός και εκτός του Διαδικτύου.

Την οργή της διαδικτυακής και μη κοινότητας προκάλεσε η εμφάνιση ενός βιβλίου με τίτλο «Οδηγός στην Αγάπη και την Ευχαρίστηση για Παιδόφιλους: Κώδικας Συμπεριφοράς ενός Παιδεραστή» στους καταλόγους του γνωστού online καταστήματος Amazon.

Πρόκειται για ένα e-book – προϊόν αυτοέκδοσης το οποίο ήταν διαθέσιμο για το Kindle (το e-reader της Amazon) και γενικότερα για το λογισμικό που έχει κυκλοφορήσει από την εταιρεία για την ανάγνωση τίτλων για Kindle. Το κατάστημα επιτρέπει σε συγγραφείς να εκδώσουν μόνοι τους τις δουλειές τους, και μοιράζεται τα κέρδη μαζί τους.

Ο συγγραφέας, ο οποίος είναι καταχωρημένος ως Φίλιπ Γκριβς ΙΙ, ισχυρίζεται ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τους παιδόφιλους, καθώς, κατά τον ίδιο, η κυριολεκτική έννοια της λέξης είναι «αυτός που αγαπά ένα παιδί». Επίσης, προσθέτει πως πρόκειται για έγκλημα μόνο όταν κάποιος προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις με ανήλικο, και προσφέρει συμβουλές οι οποίες υποτίθεται πως βοηθούν παιδοφίλους να κινούνται εντός του πλαισίου του νόμου.

Ακολούθησε «μπαράζ» διαμαρτυριών από χρήστες μέσω Facebook, Twitter και reviews/σχολίων στην ίδια την ιστοσελίδα του καταστήματος, που απαιτούν την απόσυρση του έργου.

Αν και το βιβλίο εξακολουθεί να εμφανίζεται σε σχετικές αναζητήσεις στο Amazon, η «σελίδα» του δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που το Amazon βρίσκεται στο «στόχαστρο» της διαδικτυακής κοινότητας για τέτοιο θέμα: το 2002, το «Ίδρυμα Δικαιοσύνης των ΗΠΑ», συντηρητική οργάνωση, είχε απειλήσει με μήνυση για την κυκλοφορία του «Understanding Loved Boys and Boylovers», ενώ το 2009 το κατάστημα, μετά από έντονες διαμαρτυρίες, σταμάτησε την πώληση του videogame «RapeLay», όπου ο πρωταγωνιστής βιάζει μία μητέρα και τις κόρες της.

 

11/11/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;