Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

bsa logo Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιεί η Business Software Alliance (BSA) ενημερωτική καμπάνια, στο πλαίσιο της οποίας απευθύνεται σε αρκετές χιλιάδες επιχειρήσεις, ενημερώνει για τα οφέλη της Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού και τις καλεί να πραγματοποιήσουν έλεγχο νομιμότητας των προγραμμάτων που χρησιμοποιούν υποβάλλοντας μια σχετική βεβαίωση.

Η υιοθέτηση προγραμμάτων Διαχείρισης Πόρων Λογισμικού (Software Asset Management – SAM) από επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και ανεξαρτήτως του κλάδου δραστηριοποίησης τους, αποτελεί μια ολοένα αυξανόμενη τάση καθώς αναγνωρίζεται ως η ιδανική εφαρμογή για την ομαλή ροή του δικτύου Η/Υ και μείωση περιττών δαπανών που σχετίζονται με την χρήση του λογισμικού. Επιπλέον η εφαρμογή SAM εξασφαλίζει στην επιχείρηση νομιμότητα αποφεύγοντας τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλει το κράτος (ΣΔΟΕ) σε περίπτωση ελέγχου και την δυσφήμιση που θα υποστεί, ενώ παράλληλα βοηθά να αποφευχθούν τα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την χρήση των πειρατικών προγραμμάτων.

Ο κ. Νίκος Κουτσιανάς Διευθύνων Σύμβουλος της Apivita επισημαίνει πόσο ωφελήθηκε η επιχείρηση από την υιοθέτηση του SAM: «Η διαρκής ανάπτυξη της Apivita τα τελευταία χρόνια κατέστησε απαραίτητη και ουσιαστική την εφαρμογή ενός προγράμματος SAM για την ορθή χρήση των προϊόντων λογισμικού που βρίσκονται εγκατεστημένα στο δίκτυο Η/Υ μας. Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι γιατί με αυτή την πρακτική έχουμε εξασφαλίσει πλήρη γνώση των πόρων μας, νομιμότητα, και το κυριότερο, έχουμε εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από την αγορά και αναβάθμιση προϊόντων λογισμικού διοχετεύοντας το ποσό αυτό εκεί πραγματικά που η Apivita το χρειάζεται, δηλαδή στην περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία των προϊόντων και της επιχείρησης μας».

Στην ιστοσελίδα της, BSA.org/Hellas η BSA παρέχει πληροφορίες για τα οφέλη της πρακτικής SAM καθώς και συμβουλές για την ορθή χρήση του λογισμικού.

Σχετικά με την BSA

Η Business Software Alliance είναι ένας επιφανής οργανισμός που εκπροσωπεί τη βιομηχανία εμπορικού λογισμικού και δραστηριοποιείται σε 80 χώρες με στόχο την διεύρυνση της αγοράς λογισμικού και τη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία. Κυβερνήσεις και συνεργάτες της βιομηχανίας απευθύνονται στην BSA προκειμένου να συζητήσουν προσεγγίσεις σε καίρια θέματα πολιτικής και νομικών ζητημάτων αναγνωρίζοντας ότι το λογισμικό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο όλων των εθνών. Κάθε χρόνο, τα μέλη της BSA επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια στις εγχώριες οικονομίες, στην αγορά εργασίας και στην ανάπτυξη λύσεων νέας-γενιάς βοηθώντας τους ανθρώπους ανά τον κόσμο να είναι πιο παραγωγικοί και ασφαλείς.

Τα μέλη της BSA περιλαμβάνουν τις εταιρίες: Adobe, Altium, Apple, Asseco Poland S.A., Autodesk, Autoform, AVEVA, Bentley Systems, CNC, Corel, Dassault Systèmes SolidWorks Corporation, DBA Lab S.p.A., Mamut, Microsoft, NedGraphics, Progress Software, O&O Software, Scalable Software, Siemens, SingularLogic, Symantec, Tekla και The MathWorks.

Στην Ελλάδα η ΒSΑ δραστηριοποιείται από το 1992 με σκοπό την πληροφόρηση και την προστασία των επιχειρήσεων και του κοινού από την παράνομη χρήση λογισμικού, υποστηρίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς πληροφορικής, η οποία παρεμποδίζεται από την παράνομη αντιγραφή και διακίνηση προγραμμάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών. Παράλληλα, στην Ελλάδα, οι ενέργειες της BSA υποστηρίζονται από εταιρείες παραγωγής, διάθεσης, προώθησης και εμπορίας λογισμικού ηλεκτρονικών υπολογιστών: Άνοδος AE, Singular Logic SA,  Info-Quest AΕΒΕ,  Rainbow ΑΕ, Sunsoft ΕΠΕ, Syntax Πληροφορική ΑΕ, και  Talos Software & IT.

 

10/11/2010 - bsa.org 

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;