Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

bill gatesΕρωτώμενος ποια είναι η αντίληψή του για το μέλλον της τεχνολογίας στην υγεία ο Γκέιτς δήλωσε ότι αυτό ανήκει στα ρομπότ.

Η «κινητή» τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της παγκόσμιας υγείας με φθηνά διαγνωστικά εργαλεία, όπως υπενθυμίσεις στους ασθενείς καθώς και αποτελεσματικά ανοσοποιητικά προγράμματα, δήλωνε πρόσφατα ο ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.

«Το κινητό τηλέφωνο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για πολλά πράγματα», σχολίασε ο Gates σε σύνοδο που αφορούσε ηλεκτρονικές εφαρμογές για την υγεία. Δια μέσου του ιδρύματός του Bill and Melinda Gates Foundation, ο Γκέιτς θέλει να προσεγγίσει με αξιοπρέπεια αυτό το ζήτημα καθώς όπως επανειλημμένα έχει τονίσει πολλά μέρη στον κόσμο δεν έχουν ίντερνετ.

«Πιστεύω πραγματικά ότι η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τη βελτίωση των συστημάτων υγείας με τους επαγγελματίες γιατρούς, νοσηλευτές κλπ να παρίστανται δια μέσου του κινητού τους στο πλευρό του ασθενή· μπορούν μάλιστα να δίνουν συμβουλές σ’ ένα κέντρο υγείας που δεν έχει πλήρως εκπαιδευμένους νοσηλευτές», έλεγε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς.

Ερωτώμενος ποια είναι η αντίληψή του για το μέλλον της τεχνολογίας στην υγεία ο Γκέιτς δήλωσε ότι αυτό ανήκει στα ρομπότ. «Σε μια καισαρική τομή για παράδειγμα, αναγκαία σε διάφορες καταστάσεις όπως έχει αποδειχθεί, χρειάζεται ένα ορισμένο επίπεδο εμπειρίας και ένα αποστειρωμένο περιβάλλον. Αν καταφέρουμε να έχουμε ένα ρομπότ που είναι σχετικά φθηνό, τότε είμαστε αντιμέτωποι με μια θετική εξέλιξη». «Ένα ρομπότ θα μπορούσε να ‘εκπαιδευτεί’ στο να σηκώσει και να μεταφέρει έναν ασθενή», συμπλήρωσε.

 

10/11/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;