Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ζάκερμπεργκΜια νέα «ενιαία» υπηρεσία άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων που παράλληλα ενσωματώνει τους δημοφιλούς τρόπους μηνυμάτων όπως τα SMS και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο παρουσίασε τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, επικεφαλής του Facebook.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως η νέα υπηρεσία δεν αποτελεί ανταγωνιστή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. "Είναι ένα σύστημα [ανταλλαγής] μηνυμάτων που έχει και το email ως μέρος του".

Η υπηρεσία, γνωστή μέχρι πρότινος με την προσωρινή ονομασία "πρόγραμμα Τιτάνας", θα είναι διαθέσιμη αρχικά μέσω ενός συστήματος προσκλήσεων, ανάλογο με αυτό που γνωρίσαμε στο παρελθόν κατά το λανσάρισμα υπηρεσιών από την Google για το Gmail. Σε όλους τους χρήστες του Facebook, που υπολογίζεται πως ξεπερνούν κατά πολύ το μισό δισεκατομμύριο, θα αποκτήσουν ένα λογαριασμό email της μορφής "@facebook.com" με όνομα χρήστη αυτό που έχουν επιλέξει στο λογαριασμό τους στο Facebook (facebook.com/onoma_xristi).

Οι άνθρωποι του Facebook παρουσιάζουν τη νέα υπηρεσία σαν μια εξελιγμένη έκδοση των υπηρεσιών chat, ενώ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ φρόντισε να... καταχεριάσει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Οπως είπε, "τα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία είναι αργά... Δεν νομίζουμε πως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο [θα είναι ένα] μοντέρνο σύστημα διαχείρισης μηνυμάτων".

Με το νέο σύστημα, κάθε χρήστης του Facebook θα μπορεί να βλέπει μηνύματα που έχει ανταλλάξει με κάθε άτομο ξεχωριστά, οργανωμένα κάτω από μία μόνο συζήτηση είτε αυτά έχουν σταλεί μέσω e-mail, είτε με SMS, είτε ακόμα μέσω της υπηρεσίας άμεσων μηνυμάτων (IM) του Facebook. Από τη στιγμή που το Facebook γνωρίζει τους φίλους σας, μπορεί και επιτρέπει να φτάνουν σε εσάς μηνύματα από αυτούς αλλά και από φίλους φίλων σας, δημιουργώντας αυτόματα λίστες «ασφαλών» χρηστών ως ένα τρόπο προστασίας από ενοχλητικά μηνύματα (spam). Οποιοδήποτε μήνυμα δεν προέρχεται από το παραπάνω σενάριο, θα τοποθετείται αυτόματα σε ένα γενικό φάκελο μηνυμάτων.

Στο πλαίσιο της διάθεσης της νέας υπηρεσίας στους χρήστες η εταιρεία του Facebook ετοιμάζει και μία ειδική εφαρμογή για την πλατφόρμα του iPhone. O Μαρκ Ζάκερμπεργκ τόνισε ότι για την ανάπτυξη του νέου συστήματος εργάστηκαν 15 μηχανικοί της εταιρείας του, ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που έχει ποτέ ασχοληθεί με κάποια εφαρμογή ή υπηρεσία του Facebook, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Διαβάστε περισσότερα στην σχετική ανακοίνωση στο ιστολόγιο του Facebook.

Δείτε και τη σχετική συνέντευξη του Ζάκερμπεργκ στο συνέδριο Web 2.0 Summit:

Πάρτε και μία πρώτη γεύση από μερικές εικόνες για το πως θα δουλεύει (για μεγαλύτερη ανάλυση, δεξί κλικ στην εικόνα / προβολή εικόνας)...:

http://htmlimg3.scribdassets.com/8w7tdk2ohsqz88t/images/1-cf571604ec/000.jpg

http://htmlimg1.scribdassets.com/8w7tdk2ohsqz88t/images/2-c72b688d8e/000.jpg

http://htmlimg4.scribdassets.com/8w7tdk2ohsqz88t/images/3-da315b2441/000.jpg

http://htmlimg1.scribdassets.com/8w7tdk2ohsqz88t/images/4-c5db52ff5a/000.jpg

 

Με πληροφορίες από enet.gr και insomnia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;