17 Νοεμβριου 2010
Posted in
Επικαιρότητα
Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010, η ιστοσελίδα Tainies.org τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά από τον εντοπισμό και την σύλληψη του ιδιοκτήτη και διαχειριστή της, Γ.Ι. κάτοικου Ξάνθης. Ύστερα από πρόσφατες καταγγελίες για την λειτουργία της παραπάνω ιστοσελίδας ξεκίνησε έρευνα από την ΕΠΟΕ για τον εντοπισμό του διαχειριστή της και το υλικό που συγκεντρώθηκε οδήγησε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος Θεσσαλονίκης στην οικία του παραπάνω ατόμου. Εκεί, βρέθηκε και κατασχέθηκε όλος ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούσε ο Γ.Ι. για την λειτουργία της ιστοσελίδας.
Η ιστοσελίδα Tainies.org (διαβάθμιση Alexa Traffic Rank 375 στην Ελλάδα με έντονα ανοδική τάση +85% το τελευταίο τρίμηνο) λειτουργούσε ως streaming site, δηλαδή ιστοσελίδα η οποία έδινε την δυνατότητα στα μέλη της να παρακολουθούν online όλες τις πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες, αρκετές από τις οποίες δεν είχαν καν κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σύμφωνα με τα συλλεχθέντα στοιχεία είχαν σημειωθεί περισσότερες από 2.500.000 θεάσεις για ένα σύνολο περίπου 500 κινηματογραφικών έργων.
Ο Γ.Ι. έχει σπουδάσει Επιστήμες Υπολογιστών στην Αγγλία και είχε δημιουργήσει την ιστοσελίδα πριν 1,5 χρόνο. Έσοδα αποκόμιζε από τις διαφημίσεις που «έτρεχαν» στις ιστοσελίδες του, χωρίς να έχει προσδιοριστεί ακόμα το ακριβές ποσό που εισέπραττε. Ο κατηγορούμενος προσήχθη στoν Εισαγγελέα Ξάνθης ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή με την κακουργηματική μορφή του αδικήματος της κλοπής της πνευματικής ιδιοκτησίας.
Στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό της ιστοσελίδας Tainies.org, βρέθηκαν στοιχεία για ακόμα μια ιστοσελίδα της οποίας ο διαχειριστής της αντλούσε το περιεχόμενο της (κινηματογραφικά έργα), κυρίως από το Tainies.org. Η ιστοσελίδα λειτουργούσε για μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 6 μήνες), είχε χαμηλή επισκεψιμότητα και οι επισκέπτες της είχαν πρόσβαση σε κινηματογραφικές ταινίες πρόσφατης κυκλοφορίας, κυρίως ακυκλοφόρητες.
12/11/2011 - asve.gr
Και η σχετική ανακοίνωση από το Tainies.org...:
Στα πλαίσια της έρευνας για τον εντοπισμό της ιστοσελίδας Tainies.org, βρέθηκαν στοιχεία για ακόμα μια ιστοσελίδα της οποίας ο διαχειριστής της αντλούσε το περιεχόμενο της (κινηματογραφικά έργα), κυρίως από το Tainies.org. Κατόπιν σχετικών ενεργειών μας, εντοπίστηκε ο διαχειριστής της παράνομης ιστοσελίδας, zoydisplace.webs.com, Π.Σ., κάτοικος Σπάρτης, ο οποίος παράλληλα είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος!
Η ιστοσελίδα λειτουργούσε για μικρό χρονικό διάστημα (περίπου 6 μήνες), είχε χαμηλή επισκεψιμότητα και οι επισκέπτες της είχαν πρόσβαση σε κινηματογραφικές ταινίες πρόσφατης κυκλοφορίας, κυρίως ακυκλοφόρητες. Στις 4 Νοεμβρίου 2010, ο Π.Σ. εντοπίστηκε σε τοπικό εκλογικό κέντρο από ερευνητές της ΕΠΟΕ, οι οποίοι προηγουμένως είχαν συνεννοηθεί με το Τ.Α Σπάρτης και του έκαναν αυστηρές συστάσεις. Ο Π.Σ. απέσυρε όλες τις ταινίες και τα links από το zoydisplace.webs.com, διατηρώντας ωστόσο ανοικτό το site, διότι σύμφωνα με τον ίδιο, αποκομίζει αρκετά χρήματα από τις στοιχηματικές εφαρμογές που «τρέχουν» σε αυτό. Η ιστοσελίδα παραμένει υπό επιτήρηση.
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν γιατί δεν του έγινε δίώξη;;;; Γιατί δεν κατηγορήθηκε και αυτός για παράβαση του νόμου περί πνευματικών δικαιωμάτων σε βαθμό κακουργήματος;;; Γιατί του κάνανε απλά συστάσεις;;; Μήπως έχει πολιτική προστασία;;; Γιατί δεν συνελήφθη για τις στοιχηματικές εφαρμογές που και αυτό είναι παράνομο;;; Πάρα πολλά τα ερωτήματα. Τo site zoydisplace.webs.com εξακολούθεί να λειτουργεί επίσης εξακολουθεί και έχει λινκς και σε πορνό μάλιστα!
Για άλλη μία φορά χτύπησε η... «Ελληνική Επιλεκτική Δικαιοσύνη»!
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV