Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Έρικ ΣμιντH Google παρουσίασε ένα νέο κινητό τηλέφωνο που φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις πιστωτικές κάρτες. Η συσκευή που θα λειτουργεί με λειτουργικό σύστημα Android θα περιέχει ένα τσιπάκι που θα επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν πληρωμές μέσω της συσκευής.

Στο ετήσιο Συνέδριο Web 2.0 Summit στο Σαν Φρανσίσκο, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιντ παρουσίασε το νέο κινητό που θα αποτελέσει το διάδοχο του κινητού Nexus One και θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως πιστωτική κάρτα.

Η τελευταία έκδοση Android αποκαλείται Gingerbread και αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες.

Το "έξυπνο" κινητό-πορτοφόλι με οθόνη αφής θα είναι περισσότερο ασφαλές και προστατευμένο από χάκερ και απατεώνες σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες, δήλωσε ο επικεφαλής της Google.

“Αυτό θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις πιστωτικές σας κάρτες”, δήλωσε ο Σμιντ προσθέτοντας ότι “ο λόγος που αυτό το NFC τσιπ είναι τόσο ενδιαφέρον είναι επειδή η βιομηχανία των πιστωτικών καρτών εκτιμά ότι ο ρυθμός απώλειας καρτών θα μειωθεί πολύ. Είναι απλώς πιο ασφαλή”.

Για να ενεργοποιήσουν τη νέα εφαρμογή, οι χρήστες θα χρειάζονται κινητά τηλέφωνα με τσιπ NFC και το Gingerbread. Tα τσιπ επικοινωνίας "εγγύς-πεδίου" επιτρέπουν την πραγματοποίηση χρηματικών συναλλαγών μέσω της αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων του χρήστη.

Δεν έγινε γνωστό ποια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας θα κατασκευάσει το νέο smartphone της Google. Το προηγούμενο Nexus One, που "έτρεχε" το λειτουργικό σύστημα Android, παραγόταν από την ταϊβανέζικη HTC.

 

16/11/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;