Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ο συν-ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς υπέκυψε στη γοητεία του Twitter και δημιουργώντας το λογαριασμό του εκεί, έστειλε το πρώτο του μήνυμα-τιτίβισμα (tweet) στη συνεχώς διευρυνόμενη διεθνή κοινότητα των χρηστών της δημοφιλούς υπηρεσία micro-blogging.

bill gates Το αρχικό «Γειά σου Κόσμε» ακολουθήθηκε από άλλα -ελαφρώς- πιο μεγάλα μηνύματα εκ των οποίων σ' ένα από αυτά απηυθύνει έκκληση για τη συλλογή χρημάτων υπέρ των σεισμοπλήκτων της Αϊτής.

O επιχειρηματίας-μύθος, που πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη, εκτός από τα δικά του μηνύματα, δήλωσε ότι θα παρακολουθεί τα μηνύματα από άλλους 42 λογαριασμούς του Twitter, μεταξύ άλλων της Microsoft, της μηχανής αναζήτησης Bing, της βασίλισας Ράνιας της Ιορδανίας, του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, της ηθοποιού Άσλεϊ Τισντέηλ, του CERN κ.α.

Από την άλλη, ήδη περισσότεροι από 300.000 άτομα (μέσα σε 3 ημέρες!) παρακολουθούν τα μηνύματα του Γκέιτς (τη στιγμή που γράφεται το άρθρο -22/01-...), ενώ ο αριθμός αυξάνεται σταθερά και όσο ο Γκέιτς συνέχιζει να «τιτιβίζει»...

Μέχρι το τέλος του 2009, το Twitter, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είχε γύρω στα 40 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο!, ενώ η επιρροή του ως εργαλείο επικοινωνιών και ενημέρωσης συνεχώς μεγαλώνει.

Η χρησιμότητα του έχει φανεί σε έκτακτες περιστάσεις, όπως οι ταραχές στο Ιράν και, πιο πρόσφατα, ο καταστροφικός σεισμός στην Αϊτή. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δύο μηχανές αναζήτησης της Google και της Microsoft άρχισαν να ενσωματώνουν στις αναζητήσεις τους τα (μέχρι 140 χαρακτήρες) μηνύματα του Twitter.


enet.gr

Μεταφερθείτε στον λογαριασμό του Bill Gates στο Twitter...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;