Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ny times bestsellersΑπό τις αρχές του 2011 οι New York Times θα ξεκινήσουν να δημοσιεύουν λίστες με τα bestseller ηλεκτρονικά βιβλία στις ΗΠΑ. Οι λίστες θα είναι δύο, μία για τα λογοτεχνικά και μία για τα μη-λογοτεχνικά ηλεκτρονικά βιβλία και θα δημοσιεύονται κάθε βδομάδα με βάστη τα στοιχεία που θα συλλέγονται από εκδότες, αλυσίδες βιβλιοπωλείων, online και μικρά βιβλιοπωλεία και άλλες πηγές. Οι New York Times θα συνεργαστούν με την RoyaltyShare, εταιρεία που συγκεντρώνει δεδομένα και αριθμό πωλήσεων για τους εκδότες, για να υπάρχει μια πρόσθετη, ανεξάρτητη πηγή πληροφοριών. Η απόφαση των New York Times να δημοσιεύουν λίστες bestseller για τα ηλεκτρονικά βιβλία αντανακλά την αυξανόμενη σημασία και τις αυξανόμενες πωλήσεις των e-books στις ΗΠΑ, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του Kindle και του iPad.

Οι New York Times δημοσιεύουν από το 1935 λίστες με τα bestseller βιβλία που είναι ευρέως αποδεκτές και θεωρούνται έγκυρες στο χώρο του βιβλίου. Οι λίστες περιλαμβάνουν σήμερα 14 διαφορετικές κατηγορίες (μαλακό ή σκληρό εξώφυλλο, λογοτεχνικά ή μη-λογοτεχνικά βιβλία, παιδικά, βιβλία συμβουλών κ.ά.) και αναδημοσιευόνται στο Publishers Weekly, τους Los Angeles Times, τη USA Today και άλες εφημερίδες στις ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών βιβλίων αυξάνονται εντυπωσιακά στις ΗΠΑ και στους 8 πρώτους μήνες του 2010 αντιπροσωπεύουν το 9% των συνολικών πωλήσεων βιβλίων από το 3.31% στο τέλος του 2009, σύμφωνα με τα στοιχεία της Association of American Publishers.


ΗΠΑ: Οι πωλήσεις των ebook αυξάνονται, των τυπωμένων βιβλίων πέφτουν

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία για το Σεπτέμβριο της Association of American Publishers, της ένωσης των εκδοτικών οίκων στις ΗΠΑ, οι πωλήσεις e-books ανήλθαν σε $39.9 εκατομμύρια και αυξήθηκαν κατά 158.1% σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2009. Οι πωλήσεις των e-books από την αρχή του χρόνου αυξήθηκαν κατά 188.4%. Την ίδια στιγμή, οι συνολικές πωλήσεις των βιβλίων το μήνα Σεπτέμβριο σημείωσαν μείωση 12.1% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι και ανήλθαν στα $1.1 δις. Από την αρχή του χρόνου οι συνολικές πωλήσεις βιβλίων έχουν αυξηθεί μόνο κατά 3.8% σε σχέση με πέρυσι. Έτσι, οι πωλήσεις των e-books συνεχίστηκαν να αυξάνονται εντυπωσιακά, παρόλο που οι πωλήσεις των τυπωμένων βιβλίων μειώθηκαν το μήνα Σεπτέμβριο.

Το ποσοστό των πωλήσεων e-books σε σχέση με το σύνολο των βιβλίων ήταν 3.6% το Σεπτέμβριο, που είναι σαφώς μικρότερο από το 9.08% των βιβλίων που αντιπροσώπευαν την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010. Όμως, αυτό το μικρότερο ποσοστό για τα e-books είναι συγκυριακό, καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας όπου γίνονται οι αγορές εγχειριδίων από τους φοιτητές των πανεπιστημίων που είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία τυπωμένα βιβλία. Χαρακτηριστικά, από τα $1.1 δις των πωλήσεων το Σεπτέμβριο τα $416.7 εκατομμύρια.

Τα ποσά για τα ebooks που αναφέρει η Association of American Publishers δεν περιλαμβάνουν και τις πωλήσεις από μη-μέλη της, εξαιρούν δηλαδή μια πλειάδα μικρών εκδοτικών οίκων και τις όλο και περισσότερες ηλεκτρονικές αυτοεκδόσεις, καθώς και τα ebooks που είναι εφαρμογές. Επίσης, μετρούν πωλήσεις, όχι αριθμό e-books που κατεβαίνουν, που σημαίνει ότι παραγνωρίζονται τα πολλά δωρεάν βιβλία, ενώ, με δεδομένο ότι η μέση τιμή ενός e-book είναι μικρότερη από αυτήν ενός τυπωμένου, τα ποσά που αναφέρονται αντιστοιχούν σε αναλογικά περισσότερα βιβλία για τα e-books απ' ό,τι για τα τυπωμένα βιβλία. Στην πραγματικότητα, τα ηλεκτρονικά βιβλία έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από αυτό που δείχνουν τα στοιχεία της Association of American Publishers.

 

16-17/11/2010 - elektronikosanagnostis.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;