Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η Apple ελέγχει απολύτως τη συνεχώς διευρυνόμενη αγορά εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα, κατέχοντας μερίδιο 99,4%, σύμφωνα με νέα έρευνα της εταιρίας αναλύσεων Gartner.

apple iphone 3gs Το 2009, εκτιμάται ότι δαπανήθηκαν πάνω από 4,24 δισ. δολ. για τέτοιες εφαρμογές, ενώ έγιναν 2,516 δισ. downloads αυτών των μινι-προγραμμάτων που προορίζονται για τα smartphones.

Η συγκεκριμένη αγορά εκτιμάται ότι θα αυξηθεί σε 6,8 δισ. δολ. φέτος και θα «σκαρφαλώσει» στα 29,5 δισ. δολ. έως το 2013, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία.

Οι αναλυτές της Gartner προβλέπουν ότι η Apple τα επόμενα χρόνια, παρά τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, θα συνεχίσει να ελέγχει τουλάχιστον τα δύο τρίτα της παγκόσμιας αγοράς.

Η Apple ανακοίνωσε ότι οι χρήστες του iPhone και του iPod touch «κατέβασαν» πάνω 3 δισ. πληρωμένες και δωρεάν εφαρμογές από το online App Store, από τότε που «εγκαινιάστηκε» τον Ιούλιο του 2008.

Με πολλή αυτοπεποίθηση, ο επικεφαλής της εταιρίας Στιβ Τζομπς δήλωσε σίγουρος ότι «δεν υπάρχουν σημάδια πως ο ανταγωνισμός θα μας πιάσει κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον».

«Καθώς τα έξυπνα κινητά γίνονται ολοένα πιο δημοφιλή και τα καταστήματα εφαρμογών τραβούν την προσοχή περισσότερων χρηστών, όλο και πιο πολλοί καταναλωτές θα πειραματίζονται κατεβάζοντας τέτοιες εφαρμογές», σύμφωνα με την έκθεση της Gartner.

Τα παιγνίδια παραμένουν η πιο δημοφιλής κατηγορία εφαρμογών, ενώ ακολουθούν οι εφαρμογές για αγορές εν κινήσει και για κοινωνική δικτύωση.

Η Apple μοιράζει τα έσοδά της από την πώληση τέτοιων εφαρμογών, δίνοντας ένα μερίδιο στους ανεξάρτητους δημιουργούς τους, οι οποίοι υποβάλλουν τα προγράμματά τους για έγκριση στην εταιρία και μερικά από αυτά γίνονται αποδεκτά για πώληση από το App Store.

Η επιτυχία της Apple οδήγησε και άλλες εταιρίες (RIM-Blackberry, Microsoft, Nokia, Palm, Google κ.α.) να «στήσουν» τα δικά τους ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών για κινητά.


20/01/2010 - enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;