Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Αμερικανοί επιστήμονες κατασκεύασαν μια κάμερα η οποία, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, μπορεί να αποτυπώνει τα αντικείμενα που είναι έξω από το οπτικό πεδίο του φωτογράφου και βρίσκονται ακόμη και πίσω από γωνίες!

Την κάμερα κατασκεύασαν επιστήμονες του εργαστηρίου Media Lab του ΜΙΤ και χρησιμοποιεί πολύ βραχείς αλλά ταυτόχρονα υψηλής έντασης παλμούς λέιζερ για να φωτίσει μια σκηνή. Ο προηγμένος μηχανισμός επιτρέπει στην κάμερα να συλλέγει τις ανεπαίσθητες ποσότητες φωτός που αντανακλώνται από σημεία που δεν «βλέπει» απευθείας ο φακός της και στη συνέχεια να κατασκευάζει ένα πιθανό τρισδιάστατο μοντέλο όλης της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των αντικειμένων και προσώπων που βρίσκονται πίσω από μια γωνία.

«Είναι σαν να έχεις όραση με ακτίνες Χ, χωρίς τις ακτίνες Χ. Είναι μια σημαντική επιτυχία» δήλωσε στο ΒΒC ο καθηγητής Ράμες Ρασκάρ, επικεφαλής της έρευνας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μηχανή τους μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά σε αποστολές έρευνας και διάσωσης, στη ρομποτική όραση και στην ιατρική ενδοσκόπηση.

http://asset.tovima.gr/assetservice/Image.ashx?c=16623313&r=0&p=0&t=0&q=100&v=1&s=1&w=1000

 

20/11/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;