Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
http://images.apple.com/ios/images/hero20101116.png
http://images.apple.com/ios/images/title20101116.png

Με καθυστέρηση μερικών εβδομάδων, η νέα έκδοση του iOS, του λειτουργικού συστήματος που τρέχουν σχεδόν όλες οι φορητές συσκευές της Apple, κυκλοφόρησε το βράδυ της Δευτέρας 22 Νοεμβρίου.

Η διάθεση του λογισμικού από το δικτυακό τόπο της Apple και το iTunes ξεκίνησε γύρω στις 19.00 ώρα Ελλάδας.

Η αναβάθμιση είναι ιδιαίτερα σημαντική για τους χρήστες της ταμπλέτας iPad, η οποία μέχρι σήμερα βασιζόταν σε παλαιότερη έκδοση του λογισμικού και μεταξύ άλλων δεν επέτρεπε το λεγόμενο multitasking.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα App Store ήδη δέχεται εφαρμογές συμβατές με τη νέα έκδοση.

Μερικές από τις πιο σημαντικές αναβαθμίσεις και τις νέες λειτουργίες:

  • AirPrint: Προσφέρει τη δυνατότητα εκτύπωσης μέσω Wi-Fi, χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης οδηγών για τους εκτυπωτές που εντοπίζονται στο ασύρματο δίκτυο.

  • AirPlay: Μεταδίδει και αναπαράγει αρχεία εικόνας, ήχου και βίντεο σε άλλες συσκευές του ασύρματου δικτύου. Όπως το περιέγραψε ο Στιβ Τζομπς, ο χρήστης θα μπορεί να διακόπτει μια ταινία που έβλεπε στο iPad και να συνεχίσει την προβολή στο Apple TV.

  • Multitasking στο iPad: H ταμπλέτα της Apple αποκτά επιτέλους τη δυνατότητα να τρέχει περισσότερες από μία εφαρμογές ταυτόχρονα.

  • «Επαναφορά» στο iPhone 3G: Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος διορθώνει τα προβλήματα που συνάντησαν ορισμένοι χρήστες του μοντέλου 3G όταν εγκατέστησαν την προηγούμενη έκδοση iOS 4.0: το κινητό θα σταματήσει να «παγώνει» κατά την πληκτρολόγηση και την κύλιση οθόνης και η μπαταρία θα επανέλθει στην αρχική διάρκεια λειτουργίας της.

 

23/11/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;