Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

intel 48 core diagramΟ ερευνητής της Intel Τίμοθι Μάτσον αποκάλυψε πρόσφατα ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει την επόμενη μέρα στο χώρο των πολυπύρηνων επεξεργαστών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Mattson ισχυρίζεται ότι η Intel θα μπορούσε να κατασκευάσει επεξεργαστή με 1.000 πυρήνες!

Δεν πρόκειται για κάποια νέα επαναστατική αρχιτεκτονική, αλλά για μετεξέλιξη του 48πύρηνου πρωτότυπου Single-Chip Cloud Computer (SCC) που έχει ήδη αναπτυχθεί. Σύμφωνα με τον Μάτσον, η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική είναι ιδιαίτερα επεκτάσιμη και δίνει τη δυνατότητα ακόμα και για επεξεργαστές με 1.000 πυρήνες, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο. Ο Μάτσον τοποθέτησε το όριο στους 1.000 πυρήνες, όχι γιατί δε χωράνε άλλοι, αλλά γιατί πέρα από αυτό το νούμερο γίνεται αντιπαραγωγικό το εσωτερικό δίκτυο που ενώνει τους επιμέρους πυρήνες.

Μπορεί η αγορά να κινείται ακόμα στους ρυθμούς των τετραπύρηνων επεξεργαστών και οι εξαπύρηνοι να θεωρούνται "εξωτικά μοντέλα", ωστόσο η έρευνα ακολουθεί τους δικούς της κανόνες και οφείλει να κοιτάει στο μέλλον. Το αν θα δούμε τελικά 1.000πύρηνους επεξεργαστές δεν το γνωρίζει κανείς...

 

22/11/2010 - e-pcmag.gr με πληροφορίες από tgdaily.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;