Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

intel thats all folksΟ συνιδρυτής της ARM, Hermann Hauser, σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal, δήλωσε πως η Intel μπορεί να ξεχάσει κάθε πιθανότητα κυριαρχίας, περιοριζόμενη μόνο στο Desktop.

Η ARM είναι, αμέσως μετά τις AMD και VIA, μια από τις σημαντικότερες αντιπάλους της Intel, όσον αφορά στην αγορά ημιαγωγών (semiconductors), ενώ πρωταγωνιστεί στο χώρο των επεξεργαστών για φορητές συσκευές (κινητά, tablets, ebook readers κ.λπ.). Θεωρητικά, η δήλωση του συνιδρυτή της, Hermann Hauser, πως "η Intel είναι καταδικασμένη" όσον αφορά στο desktop, δηλαδή, στην "απλή καταναλωτική χρήση" σε "κλασσικούς υπολογιστές" (όχι laptops, netbooks κ.λπ.) δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως η... πλέον αντικειμενική, αφού η ίδια η ARM δεν "πρωτοστατεί" σε αυτό το χώρο. Πρακτικά, όμως, ο Hermann Hauser παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα επιχειρήματα.

Πρώτον, ενώ η Intel "παίζει μόνη της" όσον αφορά στην αρχιτεκτονική των chips της, με τους αντίπαλους της να την... ακολουθούν και, ως ένα σημείο, μιμούνται, η ARM παρέχει τα σχέδια για τους επεξεργαστές της σε τρίτους - κάτι που σημαίνει πως δεν δημιουργεί μόνο η ίδια επεξεργαστές με την τεχνολογία της, αλλά πολλές εταιρείες παράλληλα. Έτσι, η Intel έχει να αντιμετωπίσει ένα... στρατό εταιρειών που υποστηρίζουν μια ανταγωνιστική τεχνολογία.

Δεύτερον, σύμφωνα πάντα με τον Hauser, η εξέλιξη των υπολογιστών πάντα συνέβαινε σε "κύμματα": η αρχή έγινε το 1950 με τα mainframes, και από εκεί και έπειτα, με κάθε "κύμα" εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν και διάφοροι βασικοί "παίκτες" στο μεγάλο... "παιχνίδι" της τεχνολογίας. Ονόματα όπως οι DEC, Apollo και Sun ήρθαν, "έπαιξαν", πρωταγωνίστησαν για λίγο στο χώρο των υπολογιστών και μετά εξαφανίστηκαν. Ο Hauser λοιπόν θεωρεί πως τώρα τελειώνει η εποχή των desktop υπολογιστών, και μεταβαίνουμε στην περίοδο του mobile computing.

Και η αλήθεια είναι πως η πλειοψηφία του κόσμου σήμερα δείχνει να ενδιαφέρεται περισσότερο για το "ποιό θα είναι το επόμενο κινητό της", για τα smartphones, τα tablets, ενώ αρκετοί προτιμούν να αγοράσουν ένα laptop αντί ενός κλασσικού desktop, αφού έτσι και θα έχουν "υπολογιστή στο σπίτι" και τη δυνατότητα, αν και όποτε το θέλουν, να τον... διπλώνουν και παίρνουν μαζί τους. Και, φυσικά, στο "παιχνίδι" έχουν μπει και τα tablets, που θεωρούνται από τις πιο "hot" τεχνολογικές αγορές της εποχής.

 

25/11/2010 - pcw.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;