Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
iphone

Η Apple διεξάγει διαπραγματεύσεις με την μεγάλη ανταγωνίστριά της Microsoft προκειμένου να αντικαταστήσει την Google, την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, ως προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις, που ήδη διεξάγονται αρκετές εβδομάδες, ίσως τελικά δεν αποδώσουν καρπούς. Apple και Google, που έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, (μάλιστα, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σμιτ, διετέλεσε στο παρελθόν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Apple), ανταγωνίζονται σήμερα στις αγορές, όπως την αγορά κινητής τηλεφωνίας. Η Google λανσάρισε τον τρέχοντα μήνα την τηλεφωνική συσκευή Nexus One, που προσφέρει το λειτουργικό σύστημα για κινητά Android.

«Στο μέτρο που απειλείται η Google, ένα τέτοιο deal θα είναι καλό για την Apple», σχολίασε ο Τζέιμς Μακουίβερι, της Forrest Research. Η Apple επικεντρώνεται επίσης στην ανεύρεση τρόπων που θα της επιτρέψουν να διαχειρίζεται τις διαφημίσεις που εκτίθενται στις συσκευές κινητών τηλεφώνων της, κάτι που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις όσον αφορά τις διαφημιστικές δραστηριότητες της Google.

Σε περίπτωση επίτευξης του deal μεταξύ της Apple και της Microsoft, αυτό σημαίνει ότι οι κάτοχοι iPhone θα αποκτήσουν αυτόματα την Bing της Microsoft ως βασική μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο, ενώ θα χρειαστεί να αλλάξουν τις ρυθμίσεις της τηλεφωνικής τους συσκευής εάν θέλουν να χρησιμοποιούν την Google.


21/01/2010 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;