Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Στο Βασίλη Κάτσο και τη Νέλλη Κάτσου της Pharmathen απονεμήθηκε το βραβείο Επίδοσης στον Οικονομικό Στίβο.Τα βραβεία Κούρος, που θεσμοθετεί η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απονεμήθηκαν για 16η χρονιά.

Το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας έλαβε ο Γιάννης Καματάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MLS Πληροφορική. Στις τεχνολογικές πρωτιές της MLS συμπεριλαμβάνονται το πρώτο ελληνικό cd-rom, το πρώτο ελληνικό dvd-rom, το πρώτο σύστημα αναγνώρισης φωνής, η πρώτη εφαρμογή αυτόματης μετάφρασης, η πρώτη εφαρμογή πλοήγησης στην ελληνική αγορά, το καινοτομικό σε ό,τι αφορά την ενημέρωση για την κίνηση MLS Destinator LiveTRAFFIC, η διεθνής καινοτομία MLS Talk&Drive για τα συστήματα πλοήγησης και πρόσφατα για τα κινητά τηλέφωνα iPhone της Apple στην ελληνική και γερμανική αγορά. Προσφάτως η εταιρεία διέθεσε τις λύσεις της και στη γερμανική αγορά στο πλαίσιο της επέκτασής της.

Το βραβείο Επίδοσης στον Οικονομικό Στίβο απονεμήθηκε στον Βασίλη Κάτσο, πρόεδρο και στη Νέλλη Κάτσου, αντιπρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Pharmathen. Η φαρμακοβιομηχανία απασχολεί 700 άτομα και το 2009 είχε κύκλο εργασιών 115 εκατ. ευρώ. Ο όμιλος έχει αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα, με ετήσιες επενδύσεις 20 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες και τρία ερευνητικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό και εξάγει το 70% της παραγωγής σε περισσότερες από 85 χώρες.

Προσφάτως ολοκλήρωσε μεγάλη παραγωγική επένδυση 41 εκατ. ευρώ στην ακριτική Ροδόπη, δημιουργώντας περί τις 150 νέες θέσεις εργασίας Το βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς με απόφαση του δ.σ. του σωματείου απονεμήθηκε στο WWF Ελλάς για τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες που ανέπτυξε στη Δαδιά, στις Πρέσπες και στην Κερκίνη και το οποίο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής, Δημήτριος Καραβέλλας.

Ο Στέλιος Χατζηιωάννου απένειμε το βραβείο που έχει θεσπιστεί για το «Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς» στο Δημήτρη Κολοκοτρώνη της εταιρείας Fasmetrics.Συνεχίστηκε...

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας απένειμε δύο ακόμη βραβεία: το «Green Dreams - Πράσινη Επιχειρηματικότητα» στον Β. Νικολόπουλο της εταιρείας Intelen για το καινοτόμο σύστημα Εξυπνης Μέτρησης και Ανάλυσης Ενεργειακών Καταναλώσεων. Ο Β. Νικολόπουλος είναι 35 ετών, ηλεκτρολόγος μηχανολόγος και μηχανικός Η/Υ. Εχει 6ετή εμπειρία σε θέματα καινοτομίας και κατέχει τρία διπλώματα ευρεσιτεχνίας (πατέντες) σε διαδικτυακά πληροφορικά συστήματα διαχείρισης ενέργειας.

Το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς» απενεμήθη στον Δημήτριο Κολοκοτρώνη, της Fasmetrics. Πρόκειται για μια καινοτόμο τεχνική εταιρεία που ιδρύθηκε από ηλεκτρολόγους-ηλεκτρονικούς μηχανικούς με ακαδημαϊκή εξειδίκευση και εμπειρία στον τομέα των ραδιοτηλεπικοινωνιών και της ηλεκτρονικής.

Προσφέρει υπηρεσίες ραδιοσχεδιασμού (radio planning), εργαστηριακών μετρήσεων και δοκιμών πεδίου (radio measurements), ανάλυση μετρητικών δεδομένων (data post-processing) και βελτιστοποίηση της απόδοσης (optimization) ειδικών ραδιοδικτύων, κυρίως σε εταιρείες του κλάδου των ραδιοεπικοινωνιών. Προσφέρει επίσης υπηρεσίες μελετών και μετρήσεων ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (electromagnetic radiation), ραδιοπαρεμβολών (radio interference) και ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας (electromagnetic compatibility) με σκοπό την ανάλυση του ραδιοφάσματος ακτινοβολούμενων στοιχείων.

 

28/11/2010 - Χ.Ι. / enet.gr

WWF Ελλάς

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;