Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Διαδίκτυο και κοινωνικές επιστήμες (εξώφυλλο)Η καταλυτική παρουσία του Διαδικτύου στην καθημερινότητά μας έχει μελετηθεί από μια σειρά επιστημονικών κλάδων, τόσο των κοινωνικών επιστημών όσο και των θετικών/τεχνολογικών κατευθύνσεων. Έτσι προκύπτει μια διεπιστημονική σύγκλιση.

Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία καταγράφοντας αυτή τη διεπιστημονική συνεργασία και τα αποτελέσματά της.

Η προσέγγιση είναι τεχνική, καθώς το βιβλίο αναφέρεται στους κανόνες που διέπουν τη λειτουργία του Διαδικτύου, στις τεχνολογίες που υλοποιούν αυτούς τους κανόνες, και στη συστημική μελέτη των αλληλεπιδράσεων του Διαδικτύου με την κοινωνία σε επίπεδο χρήσεων και αποδόσεων.

Πιο συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στα εξής θέματα:

  • Τεχνικά: Τι είναι το Διαδίκτυο; Ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιούνται;

  • Διαδικτυακής αλληλεπίδρασης: Αμεσότητα, συνεχής πρόσβαση, μηδενικό κόστος, δικτυακά φαινόμενα, διαδικτυακή μνήμη, ασυμμετρία πληροφοριών, αξιοπιστία, κ.ο.κ.

  • Διαδικτυακής συμπεριφοράς: Δυνητικές ταυτότητες, δυνητικό σώμα, έλλειμμα προσοχής, μειωμένη χρήση αισθήσεων, κειμενικότητα, σχετικότητα χρόνου, κ.ο.κ.

  • Διαδικτυακών κοινοτήτων και ιστοκουλτούρας: Τι είναι η δυνητική κοινότητα; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Πώς διαμορφώνεται η ιστοκουλτούρα;

  • Επιχειρησιακής χειραγώγησης και εθισμού χρηστών.

  • Εργασίας και οργάνωσης εργασίας: Ανατροπή γνωστικών διαδικασιών, κατάρρευση χρονικής, χωρικής και ιεραρχικής οργάνωσης.

  • Κανονιστικά: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του κανονιστικού πλαισίου; Ποιες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι σήμερα;

Συγγραφέας: Αρσένης Σπύρος Δ.
Εκδότης: Κλειδάριθμος
ISBN: 978-960-461-341-0
Έτος έκδοσης: 2010
€25.00 (-10%) €22.50 με ΦΠΑ

 

perizitito.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;