Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
iSketchΕίναι γνωστό στον χώρο των προγραμματιστών ότι είναι δύσκολο να πάρει ένας προγραμματιστής έγκριση από την Apple για κάποια εφαρμογή που έχει γράψει για το iPhone. Ίσως, λοιπόν, το πραγματικό κατόρθωμα του 11χρονου Cameron να μην είναι η ίδια η εφαρμογή που δημιούργησε, αλλά η ίδια η έγκριση που πολλοί «ενήλικοι» προγραμματιστές επιδιώκουν από την Apple.

Όπως εξηγεί ο πατέρας του αγοριού, την περασμένη χρονιά λόγω κάποιου προβλήματος υγείας, ο Cameron δεν μπορούσε να συμμετέχει σε διάφορες φυσικές δραστηριότητες που συνήθως κάνει ένα 11χρονο παιδί. Έτσι βρίσκοντας ενδιαφέρον ασχολίας στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, άρχισε να διαβάζει και να εξασκείται στον προγραμματισμό παρακολουθώντας ταυτόχρονα ομιλίες και διαλέξεις καθηγητών από το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ μέσω του iTunes. Αφού έμαθε και δοκίμασε διάφορες γλώσσες προγραμματισμού, κατέληξε ότι τον ενδιαφέρει πιο πολύ ο προγραμματισμός για τις συσκευές iPhone και iPod touch της Apple, στις οποίες πειραματίστηκε με αρκετές εφαρμογές.

Τελικά κατέληξε στο iSketch, μια εφαρμογή σχεδίου και ζωγραφικής, την οποία προώθησε στην Apple και εγκρίθηκε το Δεκέμβριο που μας πέρασε, και πλέον διατίθεται μέσω του App Store με αρκετή επιτυχία!

Μέρος των εισπράξεών του από την εφαρμογή ο Cameron το δωρίζει στο νοσοκομείο παίδων, στο οποίο νοσηλεύτηκε πέρσι.


myplaisio.gr (με πολλές «oem-ιστικές» διορθώσεις στη μετάφραση και απόδοση στα ελληνικά) με κύρια πηγή από CrunchGear.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;