Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

«Ένα αρχέγονο κακό κοιμάται βαθιά στη Deepholm και τώρα ετοιμάζεται να εγερθεί ξανά στην επιφάνεια. Κρυμμένος για χιλιετίες στο απόκρυφο ιερό του, ο διεφθαρμένος Deathwing περίμενε υπομονετικά για να μπορέσει να εξαπολύσει ξανά την οργή του πάνω στον Azeroth και να μετατρέψει την καταπράσινη επιφάνειά του σε έναν κόσμο γεμάτο καμένη γη και λάβα...». Κι όμως, για περίπου 11 εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο τα παραπάνω βγάζουν νόημα -τόσο πολύ μάλιστα που για χάρη τους στάθηκαν χθες βράδυ σε ατέλειωτες ουρές...

http://i52.tinypic.com/2nsmj47.jpg

Δευτέρα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, κυκλοφόρησε το πολυαναμενόμενο τρίτο expansion του πλέον δημοφιλούς ιντερνετικού παιχνιδιού World of Warcraft (WoW) με το (ταιριαστό όπως φαίνεται) όνομα «Cataclysm». Το γεγονός «εορτάστηκε» παγκοσμίως με ειδικές εκδηλώσεις, ενώ οι αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών και στη χώρα μας έμειναν ανοικτές έως τη 1 τη νύχτα για να εξυπηρετήσουν όσους θα αψηφούσαν το κρύο, την κρίση και τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας για να αγοράσουν το software που θα κάνει την εμπειρία του αγαπημένου τους παιχνιδιού ακόμα πιο έντονη.

Όχι ότι είχε κανείς βαρεθεί... Ελάχιστοι είναι οι περιστασιακοί παίκτες του WoW -οι περισσότεροι εισέρχονται τόσο βαθιά στον κόσμο του παιχνιδιού, που φτάνουν να χωρίζουν ισόποσα τον χρόνο τους μεταξύ κανονικής και διαδικτυακής ζωής. Το World of Warcraft, που λάνσαρε το 2004 η Blizzard Entertainment, είναι σήμερα το πιο δημοφιλές διαδικτυακό παιχνίδι ρόλων. Κάθε παίκτης δημιουργεί ένα χαρακτήρα με μοναδικά χαρακτηριστικά, τον οποίο συνεχώς εξελίσσει με φόντο ένα φανταστικό κόσμο μεσαιωνικής εποχής, το Azeroth, με δική του οικονομία και σύστημα εξουσίας. Με αντίτιμο 13 ευρώ τον μήνα, εκατομμύρια παίκτες απ’ όλο τον κόσμο ανταγωνίζονται για να επιβιώσουν. Εχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο επεκτάσεις του παιχνιδιού, το 2006 και το 2008, ωστόσο το Cataclysm χαρακτηρίζεται η πιο ανατρεπτική.

Ένα γιγάντιο κοινωνικό δίκτυο

«Ναι, είναι αρκετά σημαντικό γεγονός για έναν παίκτη του Warcraft», λέει η 35χρονη Μαίρη, μεταφράστρια, που διατηρεί και μια παράλληλη online ταυτότητα του WoW από το 2005. «Το παιχνίδι είναι στην πραγματικότητα ένα γιγάντιο κοινωνικό δίκτυο, αφού εκεί συναντιούνται καθημερινά άνθρωποι όλων των ηλικιών και των εθνικοτήτων. Εγώ, για παράδειγμα, έχω γνωρίσει και έχω κάνει φιλίες με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι όμως με ξέρουν με το διαδικτυακό μου όνομα». Ενα από τα βασικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού είναι ότι απαιτεί σημαντικό χρόνο ενασχόλησης. «Παλιά έπαιζα σχεδόν τρεις ώρες καθημερινά. Ουσιαστικά εργαζόμουν, έπαιζα και κοιμόμουν», συνεχίζει η Μαίρη. «Είναι εθιστικό παιχνίδι, αλλά όχι απαραίτητα με μόνο την αρνητική έννοια. Νιώθεις καλά ως παίκτης γιατί ανήκεις σε μια ομάδα, σε ένα σύνολο, το οποίο αρχίζεις να γνωρίζεις καλά. Στην πορεία, χαλάρωσα λίγο τη σχέση μου με το παιχνίδι και πλέον συναντιέμαι με την ομάδα μου τρεις φορές την εβδομάδα για να παίξουμε από τις 9 έως τις 12».

 

07/12/2010 - Λίνα Γιαννάρου / kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;