Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

hepis logoΟι επαγγελματίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα έχουν το δικό τους Δίκτυο που δημιουργήθηκε για να προωθήσει τόσο τα επαγγελματικά συμφέροντά τους, όσο και την επαγγελματική καταξίωσή τους, η οποία είναι προφανές ότι κάπου «σκοντάφτει», επειδή δεν έχουν αναπτυχθεί είτε δεν χρησιμοποιούνται τα «εργαλεία» εκείνα με τα οποία πιστοποιούνται οι ικανότητές τους. Πρόκειται για το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (Hellenic Professionals Informatics Society - HEPIS).

Συμπορεύεται με το κορυφαίο ευρωπαϊκό δίκτυο των εθνικών φορέων το Council of European Professional Informatics Society (CEPIS) και τη στιγμή αυτή προωθεί στη χώρα μας μια από τις περισσότερο σημαντικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Ευρώπη του 2020 - «Europe 2020». Είναι η πρωτοβουλία «Digital Agenda for Europe» που έχει στόχο την ψηφιακή μόρφωση και την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στα κράτη–μέλη της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, στις δράσεις της Πρωτοβουλία αυτής –που θα συμβάλει σε μια βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, ιδιαιτέρως αναγκαία για τη χωρα μας με «βαθύ» το ψηφιακό χάσμα στον πληθυσμό μας– περιγράφεται η ανάπτυξη «εργαλείων» για τις ικανότητες των επαγγελματιών και των χρηστών στις ΤΠΕ, όπως και η πιστοποίηση από ανεξάρτητους φορείς, που θα επιτρέπει πλέον στους εργοδότες να εντοπίζουν το επίπεδο των ικανοτήτων, τόσο στους υπάρχοντες εργαζομένους τους όσο και για τους μελλοντικούς.

Η HΕPIS, επίσημος εκπρόσωπος της CEPIS στην Ελλάδα, έχει ήδη ξεκινήσει ολοκληρωμένη ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου οι δράσεις της Πρωτοβουλίας αυτής να ενταχθούν σε μια μακροπρόθεσμη εθνική ψηφιακή στρατηγική, αφού «η έξοδος από την ύφεση προϋποθέτει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και με την υιοθέτηση καινοτόμων επιχειρηματικών δράσεων».

Σημειώνεται ότι σκοπός της HEPIS είναι να προωθήσει την καλλιέργεια ενός πλαισίου διαρκούς διάλογου για τα επαγγελματικά και επιστημονικά ενδιαφέροντα των μελών της, όπως και να αντιπροσωπεύει και να υποστηρίζει τα συμφέροντά τους.

 

05/12/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;