Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το e-nnovation είναι Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τρίτη χρονιά από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κ.λπ. και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα.

Πως διεξάγεται

Στον προκριματικό γύρο ζητείται από τις συμμετέχουσες ομάδες να καταθέσουν την ιδέα (3-5 σελίδες) για μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει υπηρεσίες / προϊόντα μέσω ψηφιακών μέσων ή ένα νέο ψηφιακό προϊόν (πχ. λογισμικό).

e-nnovation 2010

Από την Επιστημονική Επιτροπή προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο 25-30 ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες / προϊόντα. Σε αυτό τον γύρο ζητείται από τις ομάδες να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για την καινοτόμο και ψηφιακή υπηρεσία / προϊόν (που μπορεί να έχει επαναπροσδιορισθεί). Η Επιστημονική Επιτροπή επιλέγει τις καλύτερες 10 ομάδες (με βάση το επιχειρηματικό πλάνο και την πρωτότυπη εφαρμογή εάν υπάρχει).

Στον τελικό γύρο, οι 10 καλύτερες ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο σε μία επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής. Η επιτροπή αυτή επιλέγει τις 3 νικήτριες ομάδες.

Σε όλες τις ομάδες του τελικού το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα παρέχει το πρόγραμμα BizSpark μέσω του οποίου αποκτούν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις άδειες χρήσης προγραμμάτων ώστε να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι δύο πρώτες ομάδες προχωρούν αυτόματα στον ημι-τελικό του διαγωνισμού του Open Fund που χρηματοδοτεί την δημιουργία καινοτόμων start-ups.

Συμμετοχή

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό e-nnovation είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν Φοιτητές Πανεπιστημίων (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και όλους τους κλάδους σπουδών) σε ομάδες από 2 έως 5 άτομα.

Οι ομάδες του ημιτελικού θα πρέπει να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο που θα περιλαμβάνει: τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται, τα καινοτομικά στοιχεία, τον ανταγωνισμό, την αγορά και το προφίλ των πελατών, πηγές εσόδων / τιμολογιακή πολιτική, προώθηση και διανομή, κόστος και έσοδα, αναγκαίες υποδομές και μελλοντικές επεκτάσεις.

Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να είναι προσπελάσιμη μέσω υπολογιστή (Electronic Commerce) ή / και μέσω κινητής / φορητής συσκευής (Mobile Commerce) και να αναφέρεται σε υπηρεσία ή λογισμικό. Μαζί με το επιχειρηματικό πλάνο οι ομάδες του τελικού θα πρέπει να καταθέσουν και μια πρωτότυπη εφαρμογή (Prototype).

Επιστημονική Επιτροπή

Γ. Δουκίδης, Κ. Πραματάρη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο) - Γ. Λεκάκος, Ι. Χαραλαμπίδης (Πανεπ. Αιγαίου) - Μ. Θεμιστοκλέους, Ν. Γεωργόπουλος (Πανεπ. Πειραιά) - Α. Πατέλη, Π. Κουρουθανάσης (Ιόνιο Πανεπ) - Κ. Φούσκας, Θ. Κασκάλης (Παν. Μακεδονίας)

Χρονοδιάγραμμα

Μέχρι 1 Μαίου 2010: Κατάθεση επιχειρηματικής ιδέας (Προκριματικός)

Μέχρι 10 Ιουνίου 2010: Κατάθεση επιχειρηματικού σχεδίου (Ημιτελικός)

20-30 Ιουνίου 2010: Τελικός γύρος

Υποστήριξη & Πληροφορίες

Επικ. Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη (k.pramatari@aueb.gr)

Δρ. Λευτέρης Κιοσές, Ερευνητής ELTRUN (ekiose@aueb.gr)

 

22/01/2010 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;