Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ecured.cuΤην δική της εγκυκλοπαίδεια, παρόμοια με την Wikipedia, εγκαινιάζει σήμερα online η κυβέρνηση της Κούβας με στόχο να παρουσιάσει την άποψή της για τον κόσμο και την ιστορία. Η νέα ισπανόφωνη ιστοσελίδα λειτουργεί ήδη με περίπου 20.000 λήμματα στο EcuRed.cu.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, η ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια θα εξαπλώνει τη γνώση αφιλοκερδώς. Η ενημέρωση των λημμάτων θα γίνεται προφανώς μετά από έγκριση της διοίκησης, αν και δεν είναι σαφές ποιός διαχειρίζεται τον δικτυακό τόπο.

Το λήμμα για τις ΗΠΑ αναφέρει, λ.χ. ότι πρόκειται "για την αυτοκρατορία της εποχής μας, η οποία ιστορικώς έχει καταλάβει με τη βία εδάφη και φυσικούς πόρους από άλλα έθνη για να τα θέσει στην υπηρεσία των επιχειρήσεων και των μονοπωλίων της". Smile

Οι σχέσεις ανάμεσα στους εχθρούς του Ψυχρού Πολέμου έχουν βελτιωθεί οριακά επί Μπαράκ Ομπάμα, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ αρνούνται να άρουν το εμπορικό εμπάργκο που έχουν επιβάλει εδώ και δεκαετίες στο νησί των αδελφών Κάστρο.

Η νέα αυτή εγκυκλοπαίδεια ισχυρίζεται ότι οι ΗΠΑ ήθελαν πάντοτε να καταλάβουν την Κούβα. Το λήμμα γράφει ότι οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών βλέπουν την Κούβα «όπως εκείνοι που θαυμάζουν ένα όμορφο φρούτο, περιμένοντας πότε θα πέσει στα χέρια τους»...

 

14/12/2010 - tovima.gr

 

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;