Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
ibm watsonΛογισμικό που αναπτύχθηκε στο τμήμα τεχνητής νοημοσύνης της IBM θα αναμετρηθεί σε μια σειρά τηλεπαιχνιδιών με δύο από τους πιο επιτυχημένους παίκτες του δημοφιλούς αμερικανικού κουίζ Jeopardy!

Το πρόγραμμα «Γουότσον» της IBM θα εμφανίζεται ως στρογγυλό άβαταρ σε μια οθόνη στη διάρκεια των παιχνιδιών που θα προβληθούν το τριήμερο 14-16 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η αναμέτρηση θυμίζει την ιστορική επιτυχία του Deep Blue, ενός προγράμματος της IBM που νίκησε το 1997 τον Γκάρι Κασπάροφ, τότε παγκόσμιο πρωταθλητή στο σκάκι.

Αυτή τη φορά, οι προγραμματιστές της εταιρείας πρέπει να αντεπεπεξέλθουν σε μια πρόκληση άλλου είδους: στο Jeopardy, οι παίκτες καλούνται να διατυπώσουν τις σωστές ερωτήσεις για τις απαντήσεις που τους δίνει εκ των προτέρων ο παρουσιαστής.

Ο Γουότσον έχει ήδη δοκιμαστεί σε φιλικές αναμετρήσεις με 50 πρωταθλητές του τηλεπαιχνιδιού, ωστόσο ούτε η IBM ούτε η παραγωγή του Jeopardy αποκαλύπτουν το προσωπικό ρεκόρ του.

Στο επίσημο τουρνουά, το άβαταρ θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Κεν Τζένινγκς, ο οποίος νίκησε σε 74 σειρά παιχνίδια τη σεζόν 2004-2005. Θα ακολουθήσει αναμέτρηση με τον Μπραντ Ρούτερ, τον παίκτη με τα περισσότερα κέρδη, σχεδόν 3,3 εκατ. δολάρια.

Το έπαθλο είναι 1 εκατομμύριο δολάρια. Η IBM υπόσχεται όλο το ποσό για φιλανθρωπία, ενώ οι ανθρώπινοι αντίπαλοί της τα μισά.

Το λογισμικό παίρνει το όνομα του Τόμας Τζ. Γουότσον, ιδρυτή της IBM. 

 

14/12/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;