Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

smartphones«Κίτρινος πυρετός» χτυπά την ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας! Οι τρεις εταιρείες του κλάδου Wind, Vodafone και Cosmote ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έχουν ήδη αρχίσει πόλεµο τιµών και στις συσκευές, ρίχνοντας στην αγορά «έξυπνα» και φτηνά κινητά τηλέφωνα από την Κίνα.

Μέχρι σήµερα οι συσκευές των «έξυπνων κινητών» τηλεφώνων κόστιζαν πανάκριβα (έως και 760 ευρώ χωρίς σύνδεση), ενώ πλέον το κόστος ενός smartphone που «τα κάνει όλα» δεν ξεπερνά τα 160 ευρώ!

Στη χώρα µας, το 2010 εκτιµάται ότι πουλήθηκαν συνολικά περίπου 800.000 «έξυπνα κινητά» σε σύνολο περίπου 3,5 εκατοµµυρίων κινητών που... καταναλώνουν κάθε χρόνο οι έλληνες χρήστες κινητής τηλεφωνίας. Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις στελεχών της αγοράς, το 2011 τα φτηνά smartphones -τα περισσότερα από τα οποία βασίζονται στην πλατφόρµα Google Android- πρόκειται να αποσπάσουν το 60%-65% της ελληνικής αγοράς smartphones.

Και οι τρεις εταιρείες σπεύδουν τις τελευταίες εβδοµάδες να παρουσιάσουν συσκευές µε δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 200 ευρώ!

Την αρχή είχε κάνει η Vodafone µε το Joy 845, ένα smartphone που πωλείται στην τιµή των 109,90 ευρώ, ενώ άµεση ήταν η απάντηση της Wind, η οποία µέσα στο περασµένο δεκαπενθήµερο παρουσίασε δύο τέ τοιες συσκευές. Συγκεκριµένα, πριν από τρεις εβδοµάδες άρχισε τη διάθεση του ZTE Blade, το οποίο πωλείται έναντι 159 ευρώ (χωρίς σύνδεση), ενώ µόλις την περασµένη εβδοµάδα ανακοίνωσε ότι ξεκινά και στην Ελλάδα η διάθεση του Huawei Ideos U8150 µε τιµή πώλησης τα 166 ευρώ. Το Ideos U8150 είναι το πλέον προσιτό smartphone που διατίθεται παγκοσµίως (κυκλοφορεί σε πολλές χώρες σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Βόρεια και τη Λατινική Αµερική) και λειτουργεί µε την τελευταία έκδοση Android TM 2,2 (γνωστή και ως «Froyo»). Η συγκεκριµένη συσκευή παρέχει διάφορους τρόπους πρόσβασης στο διαδίκτυο, όπως WCDMA +WiFi dual network, µε ταχύτητες downlink έως και 7,2Mb/s!

Μάλιστα, τα στελέχη της Wind στην παρουσίαση του Ideos U8150 υποστήριξαν ότι σκοπεύουν να επιµείνουν στη στρατηγική τής διάθεσης προσιτών smartphones (µε κόστος κάτω από τα 200-300 ευρώ), προσφέροντας άλλες 4-5 παρόµοιες συσκευές µέσα στο πρώτο εξάµηνο του 2011!

Στον χορό των φτηνών smartphones σχεδιάζει να µπει και η Cosmote, η οποία ετοιµάζεται να λανσάρει σύντοµα ένα προσιτό «έξυπνο κινητό». Ηδη η Cosmote άρχισε τη διάθεση ενός προσιτού σε τιµή tablet PPC. Ο πιο γνωστός εκπρόσωπος των tablets είναι το Apple iPad, το οποίο όµως δεν κυκλοφορεί επισήµως στην Ελλάδα, ενώ και όταν θα έρθει -πιθανότατα τον Ιανουάριο- θα κοστίζει πάνω από 500 ευρώ στη βασική έκδοσή του. Από την άλλη πλευρά, το V9 Pad της ZTE που ανακοίνωσε η Cosmote κοστίζει 349 ευρώ χωρίς επιδότηση.

 

14/12/2010 - ndigital @ tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;