Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Time: Person of Year - Mark ZuckerburgΟ ιδρυτής και CEO του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ονομάστηκε ως το πρόσωπο της χρονιάς από το περιοδικό Time, μία αξίωση που λίγοι καταφέρνουν να καταλάβουν.

Είναι ο δεύτερος κατά σειρά νεότερος κάτοχος του τίτλου, μετά τον Charles Lindbergh ο οποίος ονομάστηκε "Person of the Year" στα 25 του, το έτος 1927.

Την τρίτη θέση της κατάταξης του νεότερου ανθρώπου την έχει η βασίλισσα Ελισάβετ που ήταν μόλις δύο εβδομάδες μεγαλύτερη από τον Ζάκερμπεργκ όταν απέκτησε τον τίτλο, το 1952. Παρεμπιπτόντως, η εν λόγω βασίλισσα έκανε λογαριασμό στο Facebook πριν από λίγο καιρό.

Ο ιδρυτής του Facebook έβαλε τη βούλα του όχι μόνο ως ένας από τους νεαρότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο αλλά και ως φιλάνθρωπος, κάνοντας μεγάλες δωρεές, όπως αυτή των 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο σχολικό σύστημα του Newark, του New Jersey.

Ο Ζάκερμπεργκ έχτισε την αυτοκρατορία του, το διεθνές φαινόμενο το οποίο λέγεται κοινωνική δικτύωση, τεντώνοντας τις γραμμές των κοινωνικών στάνταρ. Σε αυτό τον καινούριο κόσμο της δικτύωσης, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο πέρα από κάθε φαντασία.

Με την ταινία για τη ζωή του η οποία βγήκε στις αίθουσες πρόσφατα να είναι φαβορί για πολλά βραβεία, και με μία αμφιλεγόμενη δημιουργία του Facebook η οποία εμπλέκει δικαστικές διαμάχες και μηνύσεις, ο Ζάκερμπεργκ έχει καταφέρει να βγει νικητής.

Ένα είναι, όμως, σίγουρο πως γι αυτόν τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει...

 

16/12/2010 - Νίκος Βεντουράκης / protothema.gr

 

Άλλο ένα «αμερικάνικο βραβείο» πάει εννοείται... σε αμερικανάκι με το ζόρι! Για να γίνω πιο λιανός: Στην ανοιχτή ψηφοφορία από τους αναγνώστες του Time οι ψήφοι που έφτασαν τις 1.249.000 ο Ζάκερμπεργκ ήταν 10ος στη λίστα με μόλις 18.353 ψήφους, ενώ στην πρώτη θέση ήταν ο Τζούλιαν Ασάντζ του Wikileaks με την δικαιωματικά τεράστια διαφορά και τον αριθμό των 382.026 ψήφων!!! Έτσι οι συντάκτες του «αμερικάνικου» περιοδικού έδωσαν τον άτυπο τίτλο -θέλοντας και μη- «Επιλογή των αναγνωστών (Readers' choice)» για άνθρωπο της χρονιάς στον Τζούλιαν Ασάντζ... Οι συντάκτες όμως του περιοδικού, έδωσαν ξαφνικά από το πουθενά τον τίτλο στον Ζάκερμπεργκ, και ανέφεραν ότι λαμβάνουν υπόψη το όλο έργο χρόνων που έχει κάνει στο Facebook, ενώ ο Ασάντζ ότι είναι ένα «αστέρι» της χρονιάς... Φάσκουν κι αντιφάσκουν δηλαδής. Σε κάτι το οποίο βασίζονται χρόνια και είναι ο επίσημος τίτλος του περιοδικού «άνθρωπος της χρονιάς» ξαφνικά γυρνάν την πλάτη και επιλέγουν να δώσουν βάση στο έργο χρόνων! Χάιντε-χάιντε... Τα συμπεράσματα είναι απλά και δικά σας...

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;