Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

vista sleepΤο χαρακτηριστικό της «Αδρανούς Λειτουργίας» στα Windows της Microsoft μπορεί να μειώσει σημαντικά την ασφάλεια στην κρυπτογράφηση των δίσκων, όπως ανέφερε η Passware.

Η εταιρεία Mountain View που βρίσκεται στην Καλιφόρνια δήλωσε ότι η νέα έκδοση του Passware Kit μπορεί να αποκρυπτογραφήσει σκληρούς δίσκους σε υπολογιστές που βρίσκονται σε αδρανή λειτουργία. Αυτό το κατορθώνει αναλύοντας το αρχείο που δημιουργείται κατά την αδρανοποίηση. Αυτό το αρχείο (hiberfil.sys) τις περισσότερες φορές περιέχει δεδομένα που μπορούν να επιτρέψουν την παραβίαση ενός υπολογιστή.

Εάν ένας υπολογιστής χρησιμοποιεί TrueCrypt ή BitLocker To Go κρυπτογράφηση στο σκληρό δίσκο και έχει βρεθεί έστω μια φορά σε αδρανή λειτουργία, το Passware Kit θα αποκρυπτογραφήσει άμεσα τον σκληρό δίσκο, ακόμα και αν ο υπολογιστής δεν βρίσκεται σε λειτουργία. Εάν ο υπολογιστής βρίσκεται σε λειτουργία το Passware Kit Forensic 10.3 μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τον δίσκο που χρησιμοποιεί BitLocker ή TrueCrypt, μέσα σε λίγα λεπτά.

Όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Passware, η ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων δεν περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των ηλεκτρονικών ιών και των ηλεκτρονικών επιθέσεων phishing, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει ζητήματα και προβλήματα σε συστήματα που δεν έχουμε ποτέ σκεφτεί. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να κάνει ένας επιτιθέμενος αν μπορούσε να αποκρυπτογραφήσει ένα αρχείο Hiberfil.sys.

Η αδρανής λειτουργία εγκλωβίζει οτιδήποτε στη μνήμη (RAM) και τα καταγράφει στον σκληρό δίσκο ως αρχείο hiberfil.sys. Δηλαδή εάν διαθέτεται μνήμη 1 GB, τότε το αρχείο αυτό θα είναι 1 GB. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να διαγράψετε αυτό το αρχείο ή να το απενεργοποιήσετε η Microsoft παραθέτει ορισμένες συμβουλές εδώ και εδώ που μπορεί να σας βοηθήσουν.

 

15/12/2010 - secnews.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;